Australia: O fetiţă de 11 ani a salvat un rechin blocat între stânci din cauza refluxului

Billie Rea, o fetiță în vârstă de 11 ani din Australia, nu a stat pe gânduri şi a intervenit pentru a salva un rechin rămas blocat între stânci după reflux, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Foto: captură ABC

„Am un rechin”, îi spune fata mamei ei, într-o înregistrare video distribuită marţi pe reţelele sociale, în timp ce scoate un rechin australian, lung de câţiva zeci de centimetri, dintr-o băltoacă rămasă după reflux pe Kingston Beach din Tasmania, la aproximativ zece kilometri sud de capitala insulei australiene, Hobart.

„E în regulă, e în regulă”, spune Rea în timp ce calcă pe pietrele acoperite cu alge ţinând în mâini rechinul cu pete maronii înainte de a-l elibera în apă.

Rea nu s-a aflat nicio clipă în pericol deoarece rechinul australian este o specie care se deplasează lent, care se hrăneşte de pe solul marin în special cu mici crustacee.

„Imediat ce l-am văzut am ştiut ce este şi că nu i-ar putea face rău”, a declarat pentru Australian Broadcasting Corp (ABC) mama fetiţei, Abby Gilbert, care a filmat salvarea rechinului, în urmă cu şase zile.

„Aţi văzut în înregistrarea video cât de calmă este şi cred că animalul acela s-a simţit în siguranţă cu ea”, a adăugat ea.

Abby a fost mai îngrijorată de faptul că Billie a trebuit să traverseze stâncile umede ca să ajungă în apele deschise decât de rechinul viu din mâinile fiicei ei.

„Fii atentă pentru că este foarte alunecos”, se aude Abby în filmare, chiar înainte ca Billie să ajungă la marginea apei şi să elibereze rechinul în mare.


Pub