Cel mai lung drift din lume reușit de o mașină electrică

Cel mai lung drift din lume reușit de o mașină electrică îi aparține lui Porsche Taycan. Modelul electric tocmai a intrat în Cartea Recordurilor, scrie Promotor.ro.

Foto: promotor.ro

Recordul anterior a fost doborât pe circuitul Hockenheimring al Porsche Experience Center. Instructorul Prosche, Dennis Retera, a efectuat nu mai puțin de 210 ture pe circuitul de drift cu o lungime de 200 de metri, fără ca roțile de pe puntea față să fie orientate în direcția virajului. După 55 de minute, acesta parcursese în drift o distanță de 42,171 kilometri.

Cu acest maraton, Retera a trecut în contul lui Porsche Taycan cel mai lung drift din lume reușit de o mașină electrică. Viteza medie a vehiculului în versiune cu tracțiune spate, pe parcursul acestei experiențe, a fost de 46 km/h.

„Atunci când programele care controlează stabilitatea sunt dezactivate, e foarte ușor să faci un drift cu un Porsche electric, mai ales cu o această versiune, care are tracțiune spate”, spune Dennis Retera. „Proiectarea exactă a șasiului și direcția permit în permanență controlul perfect, chiar și atunci când te deplasezi în lateral.”

Cel mai lung drift din lume, o operațiune extrem de dificilă

Olandezul Dennis Retera, în vârstă de 34 de ani, este instructor-șef la Centrul Porsche și are la activ participări în competiții de karting și curse de anduranță. „Chiar și așa, a fost extrem de dificil pentru mine să-mi mențin concentrarea la cel mai înalt nivel pe parcursul tuturor celor 210 tururi. Era necesar mai ales pentru că asfaltul udat al circuitului nu are aceeași aderență în toate zonele”, povestește Dennis.

Acțiunea a fost supervizată de către Joanne Brent din partea Guinness World Records. Tentativa de a reuși cel mai lung drift din lume a implicat mai mulți experți care au efectuat măsurătorile necesare. Mașina a fost echipată cu GPS și giroscop. O cameră a fost instalată pe acoperișul turnului de control al circuitului, pentru a filma totul.

Cel mai lung drift din lume reușit de o mașină electrică / Sursa:promotor.ro
Cel mai lung drift din lume reușit de o mașină electrică / Sursa:promotor.ro
Cel mai lung drift din lume reușit de o mașină electrică / Sursa:promotor.ro


Pub