16:02:03 24.04.2024
Stiri

Premierul Chicu îi PROVOACĂ pe deputați: Cere să fie DEMIS și amenință cu DIZOLVAREA Parlamentului. „O să facem tot posibilul ca acest Parlament să fie dizolvat. Băieți, fiți responsabili măcar o dată în viața asta”

Actualitate 24.11.2020 16:55 Vizualizări2969 Autor: Ziarul National
Premierul Chicu îi PROVOACĂ pe deputați: Cere să fie DEMIS și amenință cu DIZOLVAREA Parlamentului. „O să facem tot posibilul ca acest Parlament să fie dizolvat. Băieți, fiți responsabili măcar o dată în viața asta”


Premierul Ion Chicu susține că nu are de gând să-și dea demisia, cel puțin în următoarele trei săptămâni, până va fi votat bugetul și politica fiscală pentru anul 2021. În același timp, prim-ministrul îi îndeamnă pe deputați să încerce să-l demită și spune că s-ar amuza foarte mult dacă Curtea Constituțională va decide că dânsul trebuie să demisioneze, pentru că în programul său de guvernare a indicat faptul că Executivul urma să activeze doar până la alegerile prezidențiale din acest an.

„Mă număr printre cei care consideră deciziile Curții Constituționale (CC) din acest an un pic deocheate. Dar o spun ca Ion Chicu, persoană fizică. Ca premier și ca funcționar de stat nu pot să spun acest lucru. Tot timpul m-am conformat deciziilor CC, inclusiv și atunci când a fost vorba de creditul rusesc și alte decizii foarte stranii. Dacă CC, în baza unei asemenea sesizări, care m-ar amuza foarte mult, ar decide că Guvernul trebuie să plece în demisie, atunci mă voi conforma. În rest, nu pot comenta ce spun analiștii, experții. Acum s-a finalizat campania electorală și vă imaginați că această armată, acești băieți care au fost din gros finanțați în campanie răman acum fără lucru. Ei trebuie să creeze permanent așteptări, că pleacă acela, că vine altul...”, a declarat Chicu astăzi, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Citește și: Cea mai RAPIDĂ SOLUȚIE pentru DIZOLVAREA Parlamentului R. Moldova: „Actualul GUVERN al lui Ion Chicu nu mai are mandat”

În același context, Ion Chicu a spus că nu are de gând să-și dea demisia și nu va face un asemenea „cadou” contestatarilor săi.

„Parlamentul trebuie să demită Guvernul. Ce, ei așteaptă ca eu să-mi dau demisia? În baza la ce să-mi dau eu demisia? Pentru că majoritatea din Parlament nu vrea să ia această decizie? Băieți, fiți responsabili măcar o dată în viața asta. Dacă nu vă place Guvernul, atunci îmi prezentați lista cu ce nu vă place. Vreau să vin în Parlament cu cifre. De ce nu mă cheamă ei în Parlament la moțiune? Ei știu că, dacă vin eu cu cifre, atunci se vor domoli imediat, se va stinge entuziasmul. Chemați-mă pentru fiecare cifră, pentru fiecare pretenție, pentru ca să vă explic ce se întâmlă și să vedem ce propuneți. Să vedem floarea națiunii din Parlament. Să le fac pe plac unora care se tem de responsabilitate? Nu o să le fac eu acest cadou”, a spus oficialul.

Ion Chicu a mai adăugat că se va gândi serios ce va face mai departe, dacă parlamentarii vor încerca să blocheze activitatea Guvernului.

„Altceva este dacă va fi blocată activitatea Guvernului prin neaprobarea bugetului sau politicii fiscale. Aceste acțiuni premeditate pot duce la colaps. În cazul acesta, eu trebuie să iau o decizie și o să mă gândesc ce să fac. Dar de ce să o fac înainte? Dacă vor lua decizia să nu aprobe bugetul sau vor veni cu unele măsuri aberante, atunci nu o să ies doar cu declarații, dar și cu acțiuni. Până atunci contez pe conștiința lor, cel puțin în următoarele trei săptămâni.

Eu sunt de acord ca acest Parlament să fie dizolvat, dar nu înainte de a vota bugetul și politica fiscală. Dacă se întâmplă înainte de aptobarea acestor proiecte, atunci va fi foarte dificil. De aceea, o să facem totul ca acest Parlament să fie dizolvat. Dacă majoritatea consideră că parlamentul trebuie să fie dizolvat, atunci pot să utilizeze orice instrument. Sau se duc în vacanță și revin în martie, când se fac trei luni fără aprobarea unei legi, sau mă trimit în concediu pe mine. Văd că mulți vor să se autodizolve, dar nu am văzut acțiuni concrete”, a conchis Ion Chicu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md