14:11:57 18.04.2024
Stiri

Twitter îi va avertiza pe utilizatorii săi cu privire la mesajele care dezinformează. Când va intra în vigoare noua funcționalitate

Actualitate 24.11.2020 18:59 Vizualizări1912 Autor: Ziarul National
Twitter îi va avertiza pe utilizatorii săi cu privire la mesajele care dezinformează. Când va intra în vigoare noua funcționalitate


  • Twitter avertizează utilizatorii cu privire la mesajele care dezinformează.
  • Vor primi avertizări dacă dau like sau distribuie asemenea mesaje.
  • Noua funcționalitate va fi disponibilă din această săptămână.

Cu siguranță, multă lume a auzit despre scandalul dintre Donald Trump și Twitter. Platforma a etichetat unele mesaje ale președintelui american drept dezinformări. Iar acum, Twitter vrea să meargă mai departe cu o nouă funcționalitate.

„După ce l-a supărat zdravă pe Donald Trump, Twitter vrea acum să te avertizeze în momentul în care dai like sau redistribui mesaje care dezinformează sau au conținut dăunător. Vei primi o avertizare de tip pop-up prin care ți se va spune că mesajul are un conținut disputabil. Twitter a testat funcționalitatea în campania electorală din Statele Unite. Rezultatele au fost încurajatoare, au observat o scădere cu 29% a retransmiterii mesajelor care dezinformau. Ca să-ți faci o idee, din 27 octombrie, până pe 11 noiembrie, Twitter a etichetat drept disputabile 300.000 de mesaje, dintre care peste 400 au fost blocate pentru like și distribuire”, a transmis Aleph News.

Funcționalitatea va lua startul chiar din această săptămână

„Cei de la Twitter vor introduce pe avertizare un buton Find Out More, care te va ajuta să înțelegi de ce mesajul este o dezinformare sau are potențial dăunător. Și aici nu mai e vorba de campania electorală a lui Donald Trump ci despre răspândirea de informații false și dăunătoare cu privire la criza Covid-19. Pentru posesorii de device-uri cu iOS, adică Apple, funcționalitatea va fi disponibilă chiar din această săptămână. Utilizatorii de device-uri cu Android vor vedea opțiunea în săptămânile următoare”, a adăugat Cătălin Roșioru.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md