‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 aprilie, 2024
20 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleȘeful misiunii USAID în Moldova: Sunt uimit de puterea pe care continuă să o...

Șeful misiunii USAID în Moldova: Sunt uimit de puterea pe care continuă să o demonstreze agricultorii moldoveni

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Din anul 2016, Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova (APM) contribuie la dezvoltarea sectorului agricol autohton, asigurând creșterea economică și schimbările în localitățile rurale.

În acești ani, sute de producători din întreaga țară au beneficiat de granturi, instruiri, suport tehnic și informațional, transfer de tehnologii pentru a dezvolta afaceri de succes. Scott Hocklander, șeful misiunii USAID în Moldova, susține că în pofida tuturor problemelor, producătorii autohtoni dau dovadă de profesionalism și perseverență, iar rezultatele obținute de aceștia sunt deosebite.

„A fost un an extrem de dificil pentru întregul sector, însă producătorii moldoveni au dat dovadă de un curaj deosebit. Vreau să menționez că sunt uimit de puterea pe care continuă să o demonstreze agricultorii moldoveni și de inovațiile pe care le implementează aceștia. Inițiativele de a exporta în această perioadă dificilă, dar și de a asigura partenerii de peste hotare cu informații ample despre afacerile pe care le gestionează fermierii, demonstrează încă o dată faptul că producătorii moldoveni sunt deosebiți, susține Scott Hocklander.

Pentru a ajuta fermierii autohtoni să identifice mai ușor parteneri externi, în acest sezon USAID APM a oferit suport Asociației Moldova Fruct pentru a organiza tururi virtuale în livezile producătorilor.

„Inițiativa „Cunoaște-ți exportatorul” are potențial pentru a cultiva sistematic legături cu partenerii de peste hotare. Până acum, peste 20 de mii de tone de prune au fost exportate în UE. O bună parte din producătorii moldoveni oferă o calitate remarcabilă la prețuri competitive. Timp de 4 ani în care USAID a oferit suport pentru dezvoltarea sectorului agricol din Moldova, peste 220 de companii au participat la expoziții internaționale, dar și misiuni comerciale în țară și peste hotare, care au dus la stabilirea parteneriatelor cu diverși cumpărători.

Ținând cont de restricțiile impuse de pandemie, ne propunem să dezvoltăm soluții digitale care să asigure creșterea continuă a sectorului agricol moldovenesc. Producătorii moldoveni reușesc să exporte struguri și prune proaspete către piețele cu cele mai înalte cerințe, iar eforturile acestora trebuie susținute”.

Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova susține sectoarele de producere a merelor, strugurilor de masă, fructelor sâmburoase, legumelor cultivate în câmp deschis, pomușoarelor și mierii. 

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›