image
Sursa foto: Jurnal.md/ Nadejda Roșcovanu

Decizia prin care masca a devenit obligatorie în spațiile publice deschise din capitală, CONTESTATĂ în instanță // DOC

Decizia Comisiei municipale extraordinare în sănătate publică, prin care a fost introdusă obligația de a purta mască de protecție și în spațiile publice deschise din Chișinău, a fost contestată în instanță de un birou de avocați.

Potrivit avocaților, această măsură încalcă grav dreptul constituțional la libera circulație și la viața privată, drepturi care pot fi îngrădite doar prin legi adoptate de Parlament.

„Mai apoi, prin aceasta Hotărâre nu se urmărește lupta cu răspindirea COVID, din simplul motiv că în viziunea Comsiei, oamenii pot purta orice fel de măști, important e ca sa aibă ceva peste gură. Oamenii poartă aceeași mască săptămîni întregi și se intoxică de la mizeria depusă pe ea. Acest factor nu are importanță pentru autorități. Dezgustător și abuziv. Asemenea norme sfidează orice principiu de ierarhie legislativă și vădesc tendințele autoritare ale membrilor Comisiei, tendințe care trebuie oprite prin revocarea Hotărârii de către instanța de judecată competentă”. afirmă avocatul Iulian Rusanovschi.

Precizăm că purtarea măștilor de protecție a devenit obligatorie în toate spațiile publice deschise, pe întreg teritoriul municipiului Chișinău. De asemenea, măsura de protecție prin acoperirea nasului și gurii rămâne valabilă pentru spațiile închise, inclusiv în transportul public. Noile restricții au fost aprobate de Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău, în ședința din 20 noiembrie.

cererecerere
cererecerere

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: