Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.11.2020

Maxim Popov a fost numit director interimar al Agenției pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii

Maxim Popov a fost numit director interimar al Agenției pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii

Agenția de Dezvoltare și Modernizare a Agriculturii (ADMA) are un nou director. Astăzi, în cadrul unei ședințe de lucru cu ministrul Ion Perju, noul director interimar, Maxim Popov,  a fost prezentat angajaților instituției.

Noul director interimar al ADMA,  Maxim Popov, a fost Secretar de Stat responsabil de politicile în domeniul protecției mediului și resurselor naturale, în cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului,  numit prin decizia Guvernului în martie 2020, deținând anterior funcția de șef al cabinetului ministrului.

Maxim Popov și-a început activitatea în sectorul public, în anul 2012, fiind angajat în funcția de  asistent în cadrul Secretariatul Parlamentului Republicii Moldova. Anterior, pe parcursul activității profesionale a obținut experiență în domeniul management economic în sectorul privat, a fost expert în sectorul agroalimentar și promovarea exporturilor în cadrul Proiectului Băncii Mondiale de Ameliorare a Competitivității (UIPAC), precum și a activat în cadrul Cancelariei de Stat. A absolvit Academia de Studii Economice din București și deține diplomă de master în fezabilitatea investițiilor în agricultură.

Pe parcursul activității profesionale, Maxim POPOV a fost responsabil de elaborarea documentelor de politici de mediu, asigurarea managementului companiei; comunicarea și menținerea relațiilor cu partenerii de afaceri și autoritățile; promovarea și dezvoltarea programelor  de creștere a vizibilității și promovării brandului moldovenesc pe principalele piețe de export a Republicii Moldova, etc.  

Pentru dezvoltarea capacităților profesionale a făcut stagii și programe de dezvoltare cu referire la comunicarea în afaceri, atragerea și promovarea investițiilor, agricultura sustenabilă.

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a menționat în cadrul ședinței cu angajații ADMA că Maxim Popov deține o experiență vastă în domeniul  managementului proiectelor și va contribui la realizarea politicilor și obiectivelor strategice ale  instituției.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus