(video) Triplu ghinion. A vrut să parcheze un Porsche Taycan și a reușit să distrugă un SUV și un BMW

Un șofer din Marea Britanie a vrut să-și parcheze mașina, un Porsche Taycan nou-nouț, dar a reușit să o avarieze serios. Mai mult decât atât, a mai lovit alte două autoturisme încercând să facă manevra, scrie Promotor.ro.

O simplă manevră de parcare s-a transformat, într-o secundă, într-un incident teribil. Șoferul unui Porsche Taycan a încercat să-și parcheze mașina în fața casei, pe o străduță în rampă. Dar se pare că a apăsat prea tare pedala de accelerație și a prins o viteză la care nici nu se aștepta. A lovit un SUV parcat acolo și s-a prăbușit, de pe peluza aflată la înălțime, peste un BMW Seria 1, parcat lângă trotuar.

Modul în care s-a produs accidentul este însă, pentru moment, doar o supoziție. Autoritățile au deschis o anchetă, pentru a afla circumstanțele în care a avut loc acest incident.

Cei care au văzut imaginile înaintează și posibilitatea ca șoferul să fi rămas fără frâne. Dar în imaginile surprinse de o cameră de supraveghere din zonă se poate observa că șoferul a frânat în momentul în care mașina electrică a luat-o la vale. Era însă, prea târziu. Într-o fracțiune de secundă era deja peste compacta premium din stradă, căzând apoi între BMW și zid.

Incidentul a avut loc într-o zonă rezidențială dintr-un oraș britanic.

Porsche Taycan 4S, în cifre

Versiunea din filmare este cea entry-level, Taycan 4S. Mașina vine cu 530 de cai putere (cu Launch Control) și un cuplu de 640 Nm. Resursele sunt expediate către toate cele patru roți prin intermediul unei transmisii automate.

În funcție de bateria aleasă, Performance Battery sau Performance Battery Plus, Taycan 4S beneficiază de o autonomie cuprinsă între 335 și 408 kilometri, respectiv între 389 și 464 kilometri.

Viteza sa maximă este limitată electronic la 250 km/h. De 4 secunde are nevoie pentru a accelera de la 0 la 100 km/h. Și ca să facem haz de necaz, putem spune că are nevoie de mai puțin de mai puțin pentru a se autodistruge.


Pub