Bunuri în valoare de peste 4 milioane de lei, sechestrate de ARBI în două cauze penale gestionate de PCCOCS

Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale a CNA a aplicat sechestru pe bunuri în valoare de 4.112.625 lei, săptămâna trecută, în două cauze penale, aflate în gestiunea PCCOCS.

Foto: Igor Rotari / UNIMEDIA

Printre bunurile sechestrate sunt mijloace de transport, încăperi nelocative, construcţii locative şi nelocative, terenuri pentru construcţie, utilaj agricol, dar şi capitaluri sociale ale unor companii.

De asemenea, ARBI a întocmit 23 de avize consultative privind evaluarea bunurilor imobile şi mobile care figurează în alte cauze penale. Astfel, a fost evaluat preţul a 10 automobile, 2 terenuri, 8 încăperi locative şi 3 construcţii comerciale.

De la începutul anului, ARBI a indisponibilizat bunuri, dobândite ilicit, în sumă de aproximativ 800.000.000 de lei. Este vorba despre 985 de bunuri ale 72 de subiecţi, identificate în cadrul a 29 de cauze penale.

La nivel internaţional, Agenţia a participat la cea de-a 4-a Conferinţă globală în domeniul criminalităţii financiare şi criptomonedei şi la cea de-a doua reuniune a statelor-părţi la Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva corupţiei.


Pub