Platforma „Pentru Moldova”: Nu suntem pentru coaliții nici cu dreapta, nici cu stânga

Platforma parlamentară „Pentru Moldova”, creată recent în Legilstaiv de către deputați neafiliați și la care au aderat și parlamentarii Partidului Șor, anunță că nu optează, cel puțin deocamdată, pentru niciun fel de coaliție. Într-un comunicat, Platforma precizează că „a votat și va vota proiectele bune pentru cetățeni și pentru economie și îndeamnă deputații să lucreze în interesele cetățenilor”. mai mult decât atât, membrii Platformei admit și scenariul ce prevede organizarea de alegeri parlametare anticipate.

Foto: Pentru Moldova

Pentru a elimina speculațiile și zvonurile, Platforma a difuzat un comunicat de presă în care anunță că, cel puțin la etapa actuală, exclude orice fel de alianțe sau coaliții parlamentare.

„Nu intenționăm să inițiem relații pe bază de acorduri pe termen lung cu reprezentanții forțelor politice antagoniste. Excludem, la această etapă, participarea în coaliții parlamentare. Menținem linia de neutralitate politică. Ne detașăm de luptele politice, care riscă să adâncească și mai mult divizarea societății moldovenești”, se arată în comunicat.

Platforma menționează că „este o forță politică responsabilă și constructivă, al cărei scop este să asigure adoptarea legilor necesare societății. În acest context, membrii Platformei menționează că la ședințele parlamentului de săptămâna trecută au votat atât proiecte ale dreptei politice, cât și ale stângii, ținând cont de beneficiile acestora pentru cetățeni”.

Platforma „Pentru Moldova” își exprimă speranța că în același fel vor proceda și celelalte grupuri parlamentare, dar, accentuează că nu va accepta abordări de genul „tu mie, eu ție”. „Noi nu suntem speculanți și nu avem de gând să facem comerț cu încrederea alegătorilor. Suntem încrezători că va veni timpul când vom putea implementa liber toate inițiativele noastre legislative, care, așa cum suntem convinși, vor îmbunătăți radical situația din Moldova”, se arată în comunicat. De asemenea, membrii Platformei „Pentru Moldova” susțin că în pofida situației, nu se opun alegerilor parlamentare anticipate, deoarece actualul parlament nu mai corespunde votului cetățenilor.

„Alegerile anticipate, în ciuda tensiunilor pe care le creează o campanie electorală, vor face situația politică mai clară și înțeleasă, vor evita conflictele dintre ramurile puterii, care sunt evidente ținând cont de actuala componență a Legislativului. Dacă activitatea Parlamentului va fi blocată din nou, dintr-un motiv sau altul, alegerile anticipate vor trebui organizate cât mai curând posibil”, concluzionează Platforma „Pentru Moldova”.

Amintim că Platforma a fost creată dintr-un grup de deputați neafiliați și membrii Partidului Politic „Șor” și este compusă în prezent din 15 membri, fiind al doilea grup politic ca mărime din actualul Legislativ.


Pub