La Orhei, continuă renovarea străzilor cu aplicarea celor mai moderne tehnologii

Renovarea infrastructurii rutiere continuă în mun. Orhei. Au început lucrările de reabilitare a străzii Colinelor, străzii Noi, străzii Floriilor și a stradelei Unirii din cartierul Bucuria a orașului.

Foto: partidulsor.md

Startul lucrărilor a fost dat azi de autoritățile locale și deputați din partea Partidului „Șor”.

Prima etapă presupune turnarea unui strat din beton, iar cea de-a doua – așternerea unui strat de asfalt fierbinte. Acestea vor asigura calitatea și durabilitatea drumurilor. Totodată, pe strada Floriilor va fi implementată o nouă tehnologie – betonarea drumurilor în pante mari. Unele porțiuni de pe această stradă vor fi doar betonate, altele doar asfaltate.

Între timp, se execută și lucrările de montare a pavajului la accesul către cimitirul evreiesc. Pavajul așternut aici va avea un design deosebit.

Viceprimarul mun. Orhei, Cristina Cojocari a spus că în oraș se muncește la maxim pentru asigurarea confortului cetățenilor. Renovarea drumurilor, spune viceprimarul, este o prioritate a autorităților locale.

„Ne-am propus ca orașul Orhei să fie cel mai dezvoltat din țara, iar asta presupune drumuri europene, școli și grădinițe reparate. Noi facem totul la cel mai înalt nivel, pentru că asta ne definește ca echipă, iar rezultatele frumoase sunt cartea noastră de vizită”, a spus Cristina Cojocari.

Iar deputata partidului „Șor”, Reghina Apostolova, a menționat că revine în Orhei cu mare drag de fiecare dată.

„Orheiul nu este doar casa Dvs, este și casa noastră de suflet. Revenim aici cu mare drag de fiecare dată și ne saltă inima de bucurie când vedem oamenii de aici fericiți. Iar oamenii sunt fericiți dacă condițiile de trai sunt bune”, a declarat deputata Reghina Apostolova.

Vicepreședinta partidului „Șor”, deputata Marina Tauber i-a felicitat pe locuitorii orașului Orhei cu o nouă etapă de dezvoltare a municipiului.

Marina Tauber / Sursa:partidulsor.md

„La inițiativa liderului Partidului “Șor”, Ilan Șor, astăzi începe renovarea altor trei străzi secundare din municipiul Orhei, noi suntem fericiți să fim astăzi aici alături de Dvs.. Este un proiect așteptat de toți, iar în curând toate străzile din Orhei vor exact ca în țările din Uniunea Europeană”, a subliniat Marina Tauber.

Și președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a menționat că este mândru de municipiul Orhei și de faptul că orașul se dezvoltă rapid.

„Străzile pe care le repară echipa noastră vor ține și peste 50 de ani, deoarece pentru noi contează ca munca să fie calitativă. Nu reparăm drumuri de ochii lumii, reparăm drumuri cu drag pentru oamenii noștri”, a menționat Dinu Țurcanu.

Echipa lui Ilan Șor a finalizat recent în sectorul Bucuria amenajarea unui sistem de colectare și evacuarea a apelor pluviale. Alte câteva străzi secundare au fost renovate înainte de termen.

Precizăm că, în acest an, echipa lui Ilan Șor din Primăria Orhei a renovat toate străzile principale din municipiu. Lucrările au demarat în luna mai și au finalizat la sfârșitul verii. Între timp, au fost renovate mai multe străzi secundare din municipiu. Asta deși lucrările respective erau planificate pentru 2021. În ultimii cinci ani, din momentul venirii la putere în Orhei a echipei lui Ilan Șor, investițiile bugetare locale în proiecte de reabilitare a infrastructurii rutiere au crescut de cinci ori. Toate lucrările sunt realizate de o întreprindere municipală de profil, ceea ce permite economisirea surselor bugetare cu până la 30%.


Pub