Un tânăr de 28 de ani, reținut la 4 ani după ce a omorât un bărbat, în propria casă

Un bărbat în vârstă de 28 de ani, aflat în urmărire penală pentru omor intenționat, a fost reținut de către ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție a sec. Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, după 4 ani de comiterea crimei.

Foto: poza simbol

Tragedia s-a produs în luna iulie a anului 2016. Inculpatul se afla în ospeție la victimă, un bărbat în vârstă de 50 de ani, iar după ce au consumat împreună alcool, i-a aplicat acestuia mai multe lovituri cu pumnii, precum și cu un obiect înțepător. În urma traumelor, victima a decedat, iar suspectul a fugit de la fața locului.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală conform art 145 alin. (1) al Codului Penal „Omor intenționat”, ce prevede o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 10 la 15 ani.

Bărbatul a refuzat să se prezinte la Poliție, fapt pentru care a fost anunțat în căutare de către IP Botanica. Acesta a fost reținut recent, iar Curtea de Apel Chișinău a emis o sentință de condamnare pe un termen 10 ani și 6 luni pe numele lui.

Totodată, în perioada 16 noiembrie – 22 noiembrie, forțele de ordine au reținut alte 50 de persoane ce se aflau în urmărire penală, dintre care 32 - pentru comiterea infracțiunilor grave, excepțional de grave, precum și pentru comiterea infracțiunilor de furt, circulaţia ilegală a drogurilor, huliganism, jafuri, iar 18 persoane - ca debitori de stat.


Pub