18:07:50 25.04.2024
Stiri

Cât va costa o doză de vaccin. Săracii NU vor avea bani să își facă nici măcar una, darămite trei pe an...

Actualitate 23.11.2020 08:30 Vizualizări1154 Autor: Ziarul National
Cât va costa o doză de vaccin. Săracii NU vor avea bani să își facă nici măcar una, darămite  trei pe an...


Compania farmaceutică americană Moderna va percepe guvernelor un preţ cuprins între 25 şi 37 de dolari pentru o doză din vaccinul anti-COVID-19, în funcţie de cantitatea comandată. În concluzie, vaccinul nostru costă aproximativ la fel ca un vaccin contra gripei, al cărui preţ este cuprins între 10 şi 50 de dolari”, a declarat directorul general al companiei, Stephane Bancel, pentru săptămânalul german Welt am Sonntag, transmite Reuters, conform Agerpres.

Din informaţiile oferite de presa germană, oficialii Uniunii Europene au început deja negocierile. Se va negocia un contract comun pentru toate ţările din Uniune, astfel încât să se obţină preţul de 25 de dolari, minimul propus de cei de la Moderna.

„Nu am semnat nimic încă, dar suntem aproape de un acord cu Comisia Europeană. Vrem să furnizăm vaccinuri Europei şi suntem implicaţi în discuţii constructive”, a mai spus Stephane Bancel, care a mai precizat că este doar o „chestiune de zile” până când contractul va fi gata.

Moderna susţine că vaccinul pe care l-a dezvoltat are o eficienţă de 94,5%, potrivit rezultatelor ultimei etape a studiilor clinice (faza a 3-a), devenind al doilea producător de vaccinuri care anunţă rezultate peste aşteptări, după Pfizer şi partenerul său BioNTech.

„Dacă toate procedurile se vor derula fără probleme, Agenţia Europeană a Medicamentului (n.r. – EMA) ar putea să dea vaccinurilor de la Pfizer/BioNTech şi de la Moderna autorizaţia condiţionată de punere pe piaţă începând din a doua jumătate a lui decembrie”, a declarat Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md