03:56:09 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Dodon a strâns primarii din Găgăuzia la o „masă de sărbătoare” pe timp de pandemie și le-a promis să apere „neutralitatea noastră și prietenia cu Rusia”: „Ne liniștim, bem câte 50 de grame, strângem durerile în pumn și mergem mai departe”

Actualitate 23.11.2020 10:02 Vizualizări2913 Autor: Ziarul National
VIDEO // Dodon a strâns primarii din Găgăuzia la o „masă de sărbătoare” pe timp de pandemie și le-a promis să apere „neutralitatea noastră și prietenia cu Rusia”: „Ne liniștim, bem câte 50 de grame, strângem durerile în pumn și mergem mai departe”


Președintele în exercițiu, Igor Dodon, nu poate depăși înfrângerea sa de la prezidențiale și continuă s-o atace pe lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, care a fost aleasă în funcția de șef al statului.

Igor Dodon a mers sâmbăta trecută în Găgăuzia și a strâns circa o sută de persoane într-o sală de petreceri. Cu sarmale și vin pe masă, oamenii i-au ascultat discursul perdantului de la prezidențiale care i-a îndemnat la final să „bea câte 50 de grame”, să-și „strângă în pumni toate durerile” și să „meargă mai departe”, pentru că „Rusia este cu noi”.

Martorii de la fața locului susțin că Igor Dodon stătea în capul mesei cu câțiva deputați de la Chișinău, reprezentanți ai CSI și cu bașcana Irina Vlah. În sală mâncau primarii din Găgăuzia și activiștii socialiști din regiunea care l-a votat în proporție de 94,59% pe Dodon pe 15 noiembrie curent.

Igor Dodon le-a promis celor prezenți în local că nu o va lăsa pe Maia Sandu să atenteze la „neutralitatea noastră”, la „biserica noastră” și la „prietenia noastră cu Rusia”.

„Sunt sigur că cei care au votat-o pe oponenta mea deja înțeleg că au greșit. Iată, prima declarație împotriva Rusiei, împotriva pacificatorilor din Transnistria”, a mințit președintele Igor Dodon, fiindcă Maia Sandu s-a referit într-un interviu recent la militarii ruși din stânga Nistrului, nu la misiunea de pacificare.

Dodon s-a lăudat că are „destule pârghii, prin intermediul Guvernului, Parlamentului” pentru a nu-i permite Maiei Sandu să perturbe „pacea fragilă” care ar exista în prezent în R. Moldova.

De asemenea, președintele în exercițiu a recunoscut că suferă din cauza înfrângerii de la prezidențiale.

„Eu știu că nu e simplu, eu știu că pe suflet nu e bine. Serios. Eu știu că mulți dintre Dvs. ați plâns. Și acum văd lacrimi în ochi. Credeți-mă, nici mie nu mi-i ușor, pentru că toată murdăria s-a vărsat asupra mea, asupra familiei mele, soției, mamei, copiilor... Luați exemplu de la mine - eu rezist și răspund. (...) Ne liniștim, bem câte 50 de grame, strângem toate durerile în pumn și mergem mai departe”, le-a spus Dodon primarilor din Găgăuzia.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md