05:29:47 20.04.2024
Stiri

DOC // Obligativitatea purtării măștilor de protecție în spațiile publice deschise ar fi ILEGALĂ. „Cei care vor să lupte cu acest virus, trebuie să întărească imunitatea grupului de risc... Nu poți lupta prin metode disperate, barbare și bolșevice”

Actualitate 23.11.2020 10:59 Vizualizări1353 Autor: Ziarul National
DOC // Obligativitatea purtării măștilor de protecție în spațiile publice deschise ar fi ILEGALĂ. „Cei care vor să lupte cu acest virus, trebuie să întărească imunitatea grupului de risc... Nu poți lupta prin metode disperate, barbare și bolșevice” Facebook


Decizia Comisiei municipale extraordinare în sănătate publică privind obligativitatea purtării măștilor de protecție și în spațiile publice deschise va fi atacată în judecată de către un birou de avocați din capitală.

„În primul rând, prin aceasta măsură se încalcă grav dreptul constituțional la libera circulație și la viața privată, drepturi ce pot fi îngrădite doar prin legi adoptate de Parlament. Totodată, prin aceasta hotărâre nu se urmărește lupta cu răspândirea COVID din simplu motiv că, în viziunea Comisiei, oamenii pot purta orice fel de măști (cârpe), important e ca să aibă ceva peste gură. Oamenii poarta aceeași masca săptămâni întregi și se intoxică de la mizeria depusă pe ea. Acest factor nu are importantă pentru autorități”, spune avocatul Iulian Rusanovschi.

Citește și: Purtarea MĂȘTILOR de protecție, OBLIGATORIE în municipiul Chișinău în spațiile închise, dar și cele DESCHISE. Amenzi usturătoare pentru cei care vor fi prinși în spațiile publice deschise fără mască

În același context, avocatul precizează că asemenea norme sfidează orice principiu de ierarhie legislativă și scot în evidență „tendințele autoritare ale membrilor Comisiei”.

Citește și: Ion Ceban, redus la tăcere de fostul edil al capitalei: „Vinerea trecută, în plină pandemie, eraţi la mitingul în susţinerea lui Dodon. Acum ne ziceţi că situaţia e GRAVĂ. Situaţia e alarmantă din septembrie"

„Acestea trebuie oprite prin revocarea deciziei de către instanța de judecată. Cei care vor să lupte cu acest virus trebuie să întărească imunitatea grupului de risc (persoane peste 50 de ani), prin compensarea preparatelor medicamentoase ce conțin vitamine, zinc și prin alte metode similare. Nu poți lupta cu un virus prin metode disperate, barbare și bolșevice. În țări ca Bulgaria, Danemarca, Suedia, Olanda, unde măștile nu sunt obligatorii nici în spatii închise, rata îmbolnăvirilor este net inferioară față de R. Moldova”, argumentează Rusanovschi.




Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md