12:09:00 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Rogozin sugerează că Dodon COLABORA cu Plahotniuc, inclusiv atunci când dânsul a fost declarat PERSONA NON GRATA pe teritoriul R. Moldova. „Cred că el încă ne va surprinde cu sinceritățile sale”

Actualitate 23.11.2020 11:59 Vizualizări6178 Autor: Ziarul National
VIDEO // Rogozin sugerează că Dodon COLABORA cu Plahotniuc, inclusiv atunci când dânsul a fost declarat PERSONA NON GRATA pe teritoriul R. Moldova. „Cred că el încă ne va surprinde cu sinceritățile sale”


Președintele Igor Dodon s-a lăudat că, acum doi-trei ani, a reușit să convingă Kremlinul să nu ia măsuri dure împotriva R. Moldova, după ce Vlad Plahotniuc a decis să-l declare persona non grata pe fostul vicepremier rus, Dmitri Rogozin. Dodon afirmă că spiritele erau încinse la maximum și doar „grație intervenției” sale totul s-a dat uitării și nu au fost repercusiuni dure asupra R. Moldova, care era condusă atunci de Vlad Plahotniuc.

Dodon a făcut această declarație la finele săptămânii trecute, în cadrul unei emisiuni de la NTV Moldova. Președintele unei asociații obștești, Igor Tuleanțev, a reacționat la această declarație și l-a etichetat pe Facebook pe fostul vicepremier rus, Dmitri Rogozin.

„Dodon a recunoscut la NTV Moldova că a reușit să convingă Kremlinul să nu reacționeze la faptul că Dmitri Rogozin a fost declarat persona non grata în Moldova. Îmi imaginez cât de recunoscător i-a fost Plahotniuc”, a scris Tuleanțev.

Citește și: Purtătorul de cuvânt al lui Putin comentează decizia autorităților de la Chișinău de a-l declara PERSONA NON GTATA pe Dmitri Rogozin în R. Moldova

Rogozin a reacționat imediat și a ironizat pe seama lui Dodon.

„De ce oare a devenit atât de vorbăreț (Igor Dodon n.r.)? Eu cred că dânsul încă ne va surprinde cu sinceritățile sale”, a scris Rogozin.

Citește și: Promisiunea pe care Dodon i-a făcut-o lui Rogozin, după ce ultimul a fost declarat persona non grata în R. Moldova: „Am să BLOCHEZ...”

Amintim că Guvernul Filip a decis, pe 2 iulie 2017, să-l declare pe vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, persona non grata în R. Moldova. Propunerea a venit de la fostul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, iar drept motiv au fost invocate declarațiile vicepremierului rus dintr-un interviu acordat postului „Rossia 24”, după ce acesta nu a putut ajunge în R. Moldova pentru a participa la manifestațiile din stânga Nistrului dedicate celor 25 de ani ai misiunii de pacificare din regiune.

Potrivit lui Galbur, în acel interviu, Rogozin a făcut „aprecieri defăimătoare și denigratoare” la adresa autorităților și cetățenilor R. Moldova, ceea ce reprezintă „o ingerință crasă în treburile interne ale statului nostru”.

Premierul Pavel Filip a adăugat atunci că declarațiile vicepremierului rus sunt „inacceptabile” și este de datoria autorităților „să protejăm demnitatea cetățenilor noștri”.

Menționăm că, în interviul de la „Rossia 24”, Rogozin a comparat delegația guvernamentală care a mers în anul trecut la Moscova cu „o șatră” care a venit să ceară „diferite lucruri mărunte” și l-a acuzat pe liderul principalului partid de la guvernare, Vlad Plahotniuc, de faptul că nu a putut ajunge la Chișinău.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md