13:51:21 19.04.2024
Stiri

Funcție IMPORTANTĂ pentru un PROCUROR care a administrat mai multe dosare de rezonanță pe timpul lui Plahotniuc

Actualitate 23.11.2020 16:52 Vizualizări3158 Autor: Ziarul National
Funcție IMPORTANTĂ pentru un PROCUROR care a administrat mai multe dosare de rezonanță pe timpul lui Plahotniuc


Fost șef-adjunct al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), Vitalie Busuioc, cunoscut opiniei publice pentru mai multe dosare de rezonanță gestionate pe timpul guvernării lui Vlad Plahotniuc, revine în sistem. Acestuia i s-ar pregăti o funcție foarte importantă într-o subdiviziune de prevenire şi combatere a infracțiunilor economice.

„Cetățenii au votat masiv pentru schimbare, dar guvernanții nu și-au învățat lecția și continuă să promoveze oameni compromiși. Cât timp țara era în plină campanie electorală, Serviciul Fiscal de Stat s-a pricopsit cu un nou inspector - Vitalie Busuioc. Se zvonește că, în așa fel, se pregătește promovarea lui la conducerea noii subdiviziuni de prevenire şi combatere a infracțiunilor economice, care va prelua de la poliția economică competențele de efectuare a urmăririi penale și a activității speciale de investigație”, susține fosta ministră a Finanțelor, Natalia Gavrilița.

Acesta amintește că, la votarea acestor schimbări în Guvern, premierul Ion Chicu a spus că „sunt așteptate cu nerăbdare de mediul de afaceri”.



„Oare așa și-au închipuit oamenii de afaceri schimbarea? Toată lumea știe că antreprenorii cinstiți nu-și pot dezvolta afacerile și nu pot crea locuri de muncă pentru oameni anume din cauza concurenței neloiale și a justiției selective. Este inacceptabil ca noua subdiviziune a SFS să-și înceapă activitatea cu asemenea oameni la conducere”, a conchis Gavrilița.

Amintim că, la începutul lunii decembrie 2019, Procuratura Generală a anunțat că două grupuri de procurori special desemnați vor face un control complex al activității Procuraturii Anticorupție (PA) și Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PC COCS). Astfel, la începutul lunii ianuarie curent, Vitalie Busuioc și-a depus cererea de demisie. Fostul șef adjunct la PCCOCS a devenit cunoscut odată cu instrumentarea dosarului cu privire la tentativa de asasinare a fostului lider al PD, Vladimir Plahotniuc. Busuioc a gestionat, de asemenea, și dosarul penal pornit pe numele lui Renato Usatii, în cazul tentativei de omor a lui Gherman Gorbunțov.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md