fbpx

Comisia Națională a Pieței Financiare susține că este împiedicată fizic să preia administrarea Moldasig

Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) constată că de vineri, 20 noiembrie, este împiedicată fizic să preia administrarea specială a Moldasig.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Începând cu ziua de vineri, 20 noiembrie curent, CNPF este împiedicată fizic să-și exercite prerogativele în administrarea specială a ”MOLDASIG” SA, autoritatea de supraveghere nebancară, astfel, fiind în imposibilitate de a aplica legea”, scrie într-un comunicat CNPF.

În plus, Comisia reiterează necesitatea creării unei „celule de criză” în cazul companiei. De asemenea, CNPF a comentat și acuzațiile despre implicarea omului de afaceri Veaceslav Platon în această situație, menționând că acesta nu deține statutul de acționar.

„În primul rând, cetățeanul V.Platon nu a figurat și nu figurează cu statut de ”acționar” în actuala (”MOLDASIG” SA) și fostele companii de asigurări ”ASITO” SA și ”ALLIANCE INSURANCE GROUP”, prin urmare ”pretențiile” acestuia sunt lipsite de temei juridic”, se menționează în comunicatul Comisiei.

Administrarea specială instituită de către CNPF în iulie 2019 asupra Moldasig, precum și organele de conducere ulterioare ale companiei au reușit în scurt timp să ordoneze și să gestioneze în mod corect și responsabil activitățile operaționale.

Astfel, au fost sesizate Procuratura Generală, Procuratura Anticorupție, Consiliul Superior al Magistraturii. Semnificativ, pentru examinarea cererilor depuse de către managementul entității, însă, potrivit CNPF, până în prezent dosarul nu a fost examinat.

Amintim că, câteva zile în urmă, Comisia Națională a Pieței Financiare a anunțat că preia conducerea companiei de asigurări Moldasig, în urma autosesizărilor pe presupusele nereguli ce țin de buna guvernare.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button