image
Sursa foto: Samir Hussein

Céline Dion a pierdut disputa legală în valoare de 13 milioane de dolari cu fostul impresar

Céline Dion a pierdut disputa legală în valoare de 13 milioane de dolari cu fostul impresar pe care l-a acuzat că a fost plătit prea mult pentru o negociere de 489 de milioane de dolari pe care a făcut-o în numele ei în 2017, potrivit The Guardian.

În cazul deschis la Comisia pentru muncă din California, David Gurley a decis împotriva cântăreţei care va continua să îl plătească pe Rob Prinz pentru un contract care durează până în 2026.

Prinz primeşte comision între 1,5% şi 3% pentru concertele pe care Dion le susţine în turneu şi în timpul rezidenţei ei în Las Vegas, ceea ce înseamnă 13 milioane de dolari.

Rata a fost convenită într-un aranjament făcut anterior cu fostul soţ al artistei, regretatul Réne Angélil, şi continuat de managerul Aldo Giampaolo.

În 2017, Prinz a negociat un contract cu promotorul AEG prin care, până în 2026, Dion va câştiga 272 milioane de dolari din concertele susţinute în Las Vegas, 212 milioane de dolari din turneu, la care se adaugă un bonus de 5 milioane de dolari pentru semnarea contractului.

Un audit făcut de Deloitte & Touche a descris comisioanele lui Prinz drept „exorbitante”. După ce Giampaolo a fost concediat, noul management al ei l-a concediat pe Prinz când acesta a refuzat să îi fie redus procentajul.

Céline Dion a susţinut că Prinz era plătit prea mult şi a dus cazul în faţa tribunalului.

Într-un comunicat publicat de Billboard, Dion a spus: „Pentru că Angélil nu a fost aici să îmi ţină partea la audiere, simt că domnul Prinz şi agenţia ICM au profitat cu cererile lor pentru bani... Mă simt trădată”.

„Nu spun că domnul Prinz nu a făcut nimic, dar primeşte mult mai mult pentru cariera mea decât merită. Domnul Prinz nu a cerut să fie plătit pentru zece ani pentru munca de câteva luni şi nu am fost vreodată de acord cu asta”.

Rick Levy, avocatul ICM, a lăudat decizia curţii şi a spus că Prinz a reprezentat-o pe artistă în mod exemplar.

Dion plănuieşte să facă apel la Curtea Superioară a Californiei, unde cazul să fie judecat de un juriu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: