Vladimir Putin a explicat de ce încă nu l-a felicitat pe Biden pentru victoria sa în alegerile prezidențiale din SUA

Nu există niciun motiv ascuns pentru faptul că Moscova nu l-a felicitat încă pe Joe Biden pentru victoria sa în alegerile prezidențiale din SUA, a declarat Vladimir Putin la o emisiune de la Rusia 1. Potrivit acestuia, Federația Rusă va lucra „cu orice persoană căreia i se va oferi încrederea poporului american”, scrie tvrain.ru.

Foto: Pavel Golovkin

Putin a explicat că așteaptă „sfârșitul confruntărilor politice interne”. El a clarificat că va considera alegerile ca fiind încheiate atunci când una dintre părți recunoaște victoria celeilalte sau rezultatele alegerilor sunt sintetizate în mod legitim. Potrivit acestuia, în așteptarea recunoașterii președintelui SUA „nu există motive ascunse și nimic ce ar fi neobișnuit”.

În același timp, întrebat dacă îi este teamă să deterioreze relațiile cu Statele Unite, Putin a răspuns: „ Relațiile deteriorate nu le poți strica, ele deja sunt deteriorate”.

Alegerile prezidențiale din SUA au avut loc pe 3 noiembrie. Joe Biden a obținut 306 de electori, Trump - 232. Echipa președintelui în funcție, Donald Trump, a depus zeci de procese pentru retrocedări și invalidarea votului prin corespondență. Aproape toate cererile au fost respinse, cu excepția a două, referitoare la circumscripții mici. În mod formal, rezultatele alegerilor pot să nu fie anunțate oficial până în ​​ianuarie.

În același timp, mulți politicieni l-au felicitat deja pe Joe Biden cu victoria sa în alegerile prezidențiale din SUA. Printre aceștia se numără președintele francez Emmanuel Macron, președintele ucrainean Vladimir Zelenski și liderul venezuelean Nicholas Maduro, prim-miniștrii britanic și israelian Boris Johnson și Benjamin Netanyahu, cancelara germană Angela Merkel.


Pub