Principală  —  Ştiri  —  Social   —   „Cetățenii trebuie să țină strâns…

„Cetățenii trebuie să țină strâns în mâini această victorie”

Nicolae, Germania

Imediat după scrutin, ne-a telefonat Nicolae (vorbitor de limbă rusă), stabilit de mulți ani în Germania, aproape de orașul Köln. A transmis sincere felicitări întregii țări și redacției ZdG cu ocazia rezultatelor alegerilor prezidențiale. Ne-a povestit cum a mers de dimineață, împreună cu familia și copiii, la secția de votare. Spune că după alegeri nu a putut dormi toată noaptea, a urmărit cu atenție rezultatele scrutinului. Consideră că cetățenii trebuie să țină strâns în mâini această victorie, să nu permitem nimănui să ne pună bețe în roate în calea parcursului european. Povestește că diaspora din Germania este foarte supărată pe Igor Dodon, cum și-a permis acesta să o numească drept o lume paralelă? Chiar dacă noi suntem departe, suntem o părticică a Moldovei și noi nu am plecat de zile bune de acasă. Toți au plecat de nevoie, din cauza greutăților, deoarece toate guvernele de până acum s-au gândit doar la confortul și bunăstarea propriilor copii și rude, mai puțin i-a deranjat sărăcia, nivelul de bunăstare al populației. În Germania, în timpul pandemiei, atunci când temporar și-au sistat activitatea mai multe afaceri, statul s-a implicat, fiecare cetățean și proprietar de afaceri a simțit ajutorul din partea statului, în fiecare lună primeau suport financiar. În Moldova nu s-a făcut nimic în acest sens.

Ion Boțan, Mingir, Hîncești

A telefonat Ion Boțan, de 80 de ani, din satul Mingir, raionul Hîncești. Ne-a spus că îi transmite cele mai frumoase și sincere felicitări Maiei Sandu, noua președintă a R. Moldova, cu ocazia victoriei obținute. Îi urează multă sănătate, voință de fier și succese enorme în lupta responsabilă pentru binele acestui neam. A adresat mulțumiri și Ziarului de Gardă, pentru că informează corect cetățenii.

Cititor fidel

Cititorul nostru fidel, A.I., ne-a spus că este bucuros că au sărit țăndări din „carapacea” lui Igor Dodon. „În sfârșit a răsărit soarele și peste Moldova. Am mare bucurie, dar și multă speranță”, ne-a comunicat A.I.

Sergiu Marin, abonat ZdG

Sergiu Marin are 83 de ani și este abonat la Ziarul de Gardă. În ziua imediat următoare după alegeri, dl Sergiu ne-a transmis sincere mulțumiri pentru contribuția adusă la informarea corectă a cetățenilor, inclusiv pe parcursul campaniei electorale. „Mă mândresc că sunt cititor al ZdG. Sunt mândru pentru echipa ZdG. Acest ziar este ca aerul pentru mine”, ne-a spus Sergiu Marin.

Titus Pociumbanu, Ciuciulea, Glodeni

„Felicitări tuturor, inclusiv echipei ZdG. Toate articolele din ziar au contat foarte mult în acestă perioadă electorală. Editorialele publicate au deschis ochii multora. Datorită acestor texte oamenii au înțeles corect cum stau lucrurile și au votat cu sufletul curat și bine informați. Ne bucurăm enorm de această biruință a Maiei Sandu. În continuare, trebuie să o ajutăm cu toții, mai ales dacă va fi sabotată de cei din fosta putere. Trebuie să o ascultăm și să urmăm recomandările ei. E firavă, dar e a noastră”, ne-a vorbit Titus Pociumbanu.

Ilona Rusu, Grecia

A telefonat plină de emoții Ilona Rusu, stabilită de mulți ani în Grecia. Ne-a spus că ziua de 16 noiembrie 2020 va rămâne o zi semnificativă în istoria R. Moldova. „Am învins ciuma roșie de la președinție. Era o rușine enormă pentru noi să avem de atâta timp un președinte devotat Rusiei. Vreau să remarc că vin dintr-o familie de unioniști convinși. Credem cu toții în UNIRE, ca în Dumnezeu. Păcat că cei care ar fi fost în fruntea unioniștilor mai mult au mimat acest proces. Noi nu încetăm să sperăm. Astăzi ne-a apărut un licăr de speranță, că visele multor basarabeni vor deveni realitate. Moldovioara noastră a scăpat de o ciumă roșie, care a distrus destinele multor oameni cinstiți. Sper din tot sufletul că acești infractori să răspundă în fața legii. Succese noului președinte și succese mari echipei ZdG, mulțumim că ne informați rapid și corect în orice colț al lumii”, ne-a spus Ilona Rusu.

Marin Bliuc, Cornești, Ungheni

În dimineața de după alegeri, la prima oră, foarte emoționat, a telefonat Marin Bliuc, din satul Cornești, raionul Ungheni. Ne-a spus că toată noaptea, de după alegeri, când deja rezultatul era clar, a telefonat la 112, rugând ca urgent să-l rețină pe Igor Dodon, pentru trădare de țară, pentru hoție, falsificare în cadrul alegerilor. „Să nu-l scăpăm din țară ca și pe Plahotniuc și Șor, să-l oprească urgent, să răspundă pentru tot ce a făcut. Din păcate, răspunsul celor de la 112 a fost unul superficial”, ne-a povestit Marin Bliuc. Cititorul ne-a mai spus că este la pensie, locuiește de unul singur, are doi copii stabiliți în străinătate. După acest rezultat al alegerilor va încerca să-i convingă să revină acasă, că deja Moldova are alt viitor. Tare mult ar dori ca hoții miliardului să stea închiși, să avem o justiție independentă. Milionul de cetățeni plecați peste hotare să poată reveni acasă, ca să putem dezvolta împreună R. Moldova. Dl Bliuc a solicitat numărul de contact al Maiei Sandu, intenționând să o felicite personal.

Pentru conformitate, D. M.