Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Dodon, la banchet cu…

VIDEO Dodon, la banchet cu alegătorii săi din UTA Găgăuzia: „Liniștiți-vă. Beți câte 50 grame. Strângeți în pumn toate forțele și mergeți mai departe”

Președintele în exercițiu, Igor Dodon, vizitează raioanele și satele în care a primit cele mai multe voturi în cadrul alegerilor prezidențiale pe care le-a pierdut. Sâmbăta acesta s-a aflat la Taraclia, Vulcănești, Ceadîr Lunga și Comrat. În una dintre localitățile pe care le-a vizitat, acesta a participat și la un banchet, cu zeci de oameni într-o sală de ceremonii, unde nimeni nu purta mască de protecție, și unde a criticat-o pe președinta aleasă, Maia Sandu, și a declarat că este gata să scoată oamenii în stradă, dacă va fi necesar.

Într-un video postat pe o rețea de socializare apare Igor Dodon și zeci de oameni într-o sală de ceremonii. Video a fost filmat în momentul în care Dodon ține un discurs. Acesta a adus critici la adresa președintei alese și a declarat că este gata să scoată oamenii în stradă, dacă va fi necesar.

„Sarcina noastră, sarcina mea, este să nu îi permitem să facă greșeli și prostii, astfel încât să nu pierdem această lume fragilă. (…) Dacă este necesar, vom scoate oamenii în stradă, dar îi vom apăra pe ai noștri. (…) Dumnezeu este cu noi și noi suntem corecți în ceea ce facem. Luptăm pentru țara noastră, pentru familiile noastre, pentru copii. Adversara noastră nu are asta, așa că nu va reuși”, a spus Igor Dodon.

În același timp, acesta spune că în sufletul său are un sentiment care începe cu litera „H”, dar nu bun.

„Știu că nu este ușor. În inima mea, am vrut să spun că este… cu litera H, dar nu bine. Știu că mulți dintre voi au plâns. Și acum am văzut lacrimi la unii. Credeți-mă că nici mie nu îmi este ușor, deoarece toată mizeria a fost vărsată peste mine și pe familia mea. Dar luați exemplu de la mine. Eu nu numai că îndur, ci și răspund”, a mai spus Igor Dodon.

„Liniștiți-vă. Beți câte 50 grame. Strângeți în pumn toate forțele și mergeți mai departe”, i-a îndemnat Dodon pe cei de la mese.

În ultimele zile în Republica Moldova sunt înregistrate recorduri de infectări cu COVID-19. Pe Facebook Igor Dodon publică poze în care atât el, cât și cei cu care se întâlnește, poartă mască de protecție. Dincolo de camerele de filmat, după cum se poate vedea în video de mai sus, lucrurile stau diferit.