(video) „Are scene extrem de inacceptabile.” Netflix India, criticat pentru o scenă în care o fată hindusă sărută un băiat musulman

dfc3368d-a82d-4eb2-85ae-e5642055e1ee
Foto: ft.com

Autoritățile din statul indian Madhya Pradesh au solicitat duminică poliției să demareze o anchetă după ce un membru al partidului de guvernământ a protestat la adresa unor scene din seria Netflix „A Suitable Boy”, în care o fată hindusă sărută un băiat musulman având pe fundal un templu hindus, relatează AGERPRES.

Seria se bazează pe un roman publicat de unul dintre scriitorii indieni de frunte, Vikram Seth, și urmărește o tânără fată aflată în căutarea unui soț. Producția este regizată de celebra cineastă indiană Mira Nair.

Serialul „are scene extrem de inacceptabile, care au rănit sentimentele unei anumite religii”, a declarat pe Twitter Narottam Mishra, ministrul de interne al statului Madhya Pradesh din centrul Indiei.

„Am cerut poliției să analizeze acest conținut pentru a determina ce acțiuni pot fi întreprinse în justiție împotriva producătorului-regizor al seriei pentru rănirea sentimentelor religioase”, a completat el.

Gaurav Tiwari, un lider al aripii de tineret a partidului naționalist hindus Bharatiya Janata (BJP), aflat la putere în India și în statul Madhya Pradesh, a depus o plângere separată împotriva Netflix și a avertizat cu privire la posibile proteste stradale ale hindușilor, dacă seria nu va fi scoasă de pe platformă.

Un purtător de cuvânt al Netflix India a refuzat să comenteze plângerea adresată poliției.

Comentatorii de pe rețelele sociale susțin că aria libertății de creație este din ce în ce mai limitată în India, în special atunci când este vorba despre reprezentarea relațiilor hinduso-musulmane. Mulți indieni au cerut pe Twitter boicotarea Netflix, care vede în India una dintre cele mai promițătoare piețe la nivel mondial, dar unde seriile sale s-au confruntat cu o serie de probleme legale.

La începutul acestei luni, guvernul indian a anunțat reguli care reglementează conținutul de pe platformele de streaming video, fiind vizate Netflix, Amazon Prime și Hotstar, aparținând companiei Walt Disney.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente