‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 aprilie, 2024
20 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAstăzi este marcată Ziua Agricultorului. Felicitări, dragi fermieri

Astăzi este marcată Ziua Agricultorului. Felicitări, dragi fermieri

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Tradițional, în ultima duminică a lunii noiembrie, este marcată Ziua Lucrătorului din Agricultură și Industria Prelucrătoare. Chiar dacă a fost un an cu provocări specifice, care a afectat grav activitatea fermierilor și își va lăsa amprenta în anii următori, trebuie să nu ne pierdem optimismul și să sperăm că noul sezon va fi mai bun. Și Apoi cine, dacă nu noi?

Activitatea fermierilor autohtoni este de o importanță crucială. Datorită acestora, Republica Moldova a ajuns a fi cunoscută peste hotarele țării drept un producător important de fructe, struguri sau cereale de calitate.

Producția agricolă anuală a Republicii Moldova este la nivel de 40-45 de miliarde de lei. Aceasta asigură, împreună cu industria prelucrătoare, până la 45% din totalul exporturilor moldovenești, potrivit IDIS Viitorul.

Potrivit datelor oficiale, în sectorul agricol activează aproximativ 180 de mii de persoane.

Micii fermieri, în ciuda problemelor pe care le întâlnesc, asigură piața internă cu cantități importante de produse autohtone.

În ultimii ani, datorită perseverenței producătorilor care activează în industria prelucrătoare, pe piața locală, dar și în supermarketurile de peste hotare, au apărut mai multe produse finite „Fabricate în Moldova”.

„Dragi și scumpi fermieri, an de an dați dovadă de curaj, multă putere și responsabilitate în munca pe care o faceți zi de zi, contribuind esențial la dezvoltarea unei verigi importante a economiei țării. Reușiți să asigurați cu locuri de muncă o bună parte a populației din mediul rural, oferindu-le oportunitatea de a rămâne Acasă. Sunteți sursă de inspirație și exemplu de perseverență. Vă dorim un sezon agricol bun, în care să reușiți să atingeți scopurile stabilite și mult succes în tot ceea ce faceți și să depășiți problemele și impedimentele apărute”, cu respect, redacția Agrobiznes.

‹ adv ›

Vă mulțumim pentru eforturile voastre, care fac o altfel de Moldovă – mai prosperă, mai frumoasă, mai vie!

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›