Controale inopinate în piețele, magazinele și restaurantele din capitală. Ce vor verifica polițiștii

În piețele, magazinele, centrele comerciale, restaurantele și sălile de sport din capitală urmează controale inopinate în aceste zile, în legătură cu creșterea numărului de persoane infectate cu Covid-19 în municipiul Chișinău, pentru a se verifica măsurile de sănătate publică aplicate.

Foto: UNIMEDIA

„Comisiile intersectoriale din cadrul preturilor mun. Chișinău, în comun cu Direcția de poliție a mun. Chișinău și Centrul de Sănătate Publică Chișinău, vor efectua, cu titlu imediat, verificări și controale inopinate în piețe, magazine, centre comerciale, restaurante, săli de sport și alți agenți economici în scopul documentării măsurilor de sănătate publică aplicate (termometria corectă a vizitatorilor, purtarea măștilor, păstrarea distanței fizice, disponibilitatea dezinfectanților etc.)”, se menționează în hotărârea Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a mun. Chișinău.

Totodată, se recomandă instituțiilor publice municipale și celor de drept privat, de pe teritoriul mun. Chișinău, să implementeze un orar gradual de muncă pentru angajați, cu începerea programului de la 7:00,7:30,8:00, 8:30 și 9:00.

De asemenea, pentru aprobarea și aplicarea altor acțiuni și măsuri de control a infecției cu noul coronavirus pe teritoriul mun. Chișinău, timp de o săptămână, vor demara consultări cu agenții economici și experții în sănătatea publică referitor la implementarea restricțiilor impuse pentru limitarea răspândirii infecției pandemice.

Totodată, vor demara consultări cu reprezentanții HORECA și ai unităților de comerț și alimentație publică, amplasate în mun. Chișinău, în scopul aprobării deciziilor raționale în contextul situației pandemice alarmante, cu pericol major de sănătate publică.

De asemenea, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a mun. Chișinău a decis, ieri, că purtarea măștilor de protecție (de toate tipurile) în toate spațiile publice deschise, pe întreg teritoriul municipiului Chișinău devine obligatorie.


Pub