Platon susține că Plahotniuc se află sub protecția serviciilor secrete din Turcia

Fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, se află, la moment, sub protecția serviciilor secrete turcești. Declarația a fost făcută de omul de afaceri Veaceslav Platon, pentru UNIMEDIA. Asta în contextul în care Procuratura Generală a anunțat, anterior, că autoritățile competente ale Turciei au comunicat că Plahotniuc nu se mai află pe teritoriul statului respectiv.

Veaceslav Platon susține că fostul lider PD s-ar afla în continuare pe teritoriul Turciei. Mai mult decât atât, Vlad Plahotniuc ar fi păzit de serviciile secrete ale statului respectiv. Totodată, acesta nici nu și-ar fi schimbat numele. Declarațiile au fost făcute pentru UNIMEDIA.

La 16 noiembrie, la cererea Procuraturii Republicii Moldova din 29 septembrie 2020 de extrădare a fostului lider PDM, Vladimir Plahotniuc, autoritățile competente ale Turciei au comunicat că acesta nu se mai află pe teritoriul țării.

Potrivit informațiilor oficiale, oferite prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Turcia a anunțat Procuratura Generală că Vladimir Plahotniuc a părăsit Republica Turcia la data de 4 octombrie 2020.

La 19 noiembrie, Procuratura Anticorupție a reușit să aplice sechestru pe mijloace financiare în sumă de 11.313.795 lei, deținute de compania de pază a lui Vlad Plahotniuc, SRL „ARGUS-S” în una dintre băncile comerciale din țară, și care urmau a fi transferate către conturile unei companii nerezidente din Turcia, al cărei beneficiar efectiv este Plahotniuc. În acest sens, procurorii au blocat tranzacțiile, solicitând aplicarea sechestrului în scopul unei eventuale confiscări speciale pentru repararea prejudiciului cauzat prin infracțiune.

Reamintim că, pe 18 mai 2020, Procuratura a emis ordonanța de punere sub învinuire și completarea acuzării în privința fostului lider PD, incriminându-i comiterea infracțiunilor de „creare și conducere unei organizații criminale”, „escrocherie” și „spălarea banilor în proporții deosebit de mari”.


Pub