Reacția Avia Invest la declarațiile lui Veaceslav Platon privind implicațiile în scandalul Moldasig

Compania „Avia Invest” califică drept falsuri și se declară consternată de recentele acuzații ale controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, care a declarat, pentru UNIMEDIA, că Moldasig timp de mai mulți ani, prin influențele lui Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor este stoarsă de bani, o parte din care ar fi ajuns la concesionara Aeroportului Chișinău, Avia Invest, mai exact, 40 de milioane de lei.

Foto: Avia Invest

„Compania Avia Invest declară drept falsuri absolute toate afirmațiile lui Platon legate de relațiile „Avia Invest” cu o companie de asigurări, precum și cu politicienii din Republica Moldova.

Constatăm cu îngrijorare că după ce autoritățile statului au eșuat în tentativele de preluare forțată și ilegală a companiei „Avia Invest”, atacurile sunt continuate de Veaceslav Platon, cunoscut nu doar în Republica Moldova pentru metodele sale care nu au nimic în comun cu regulile mediului de afaceri.

Catalogăm aceste declarații și atacuri din partea lui Veaceslav Platon drept o încercare a acestuia de a obține, pe căi ilegale, resurse financiare care nu-i aparțin de drept. Cel mai probabil, Veaceslav Platon încearcă să agonisească veniturile ratate în cei câțiva ani de pușcărie, însă compania „Avia Invest” nu va ceda în fața presiunilor și este pregătită să facă față tuturor atacurilor, apelând inclusiv la instanțele și curțile de arbitraj internaționale”, se menționează într-un comunicat al companiei.

Poziția Avia Invest vine după afirmațiile omului de afaceri Veaceslav Platon că în scandalul legat de Moldasig ar fi implicat Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, ca răspuns la solicitarea companiei de asigurări către Avia Invest de a-i întoarce o datorie de 40 de milioane de lei.


Pub