(foto) Încă 8 000 de copaci au fost plantați în Chișinău. În total, au fost sădiți circa 50 000 de arbori

My Post (5)

Sâmbătă, 21 noiembrie, în diferite zone ale orașului au fost plantați circa 8 000 de arbori. Este cea de-a cincea acțiune desfășurată de autoritățile municipale în cadrul Campaniei de toamnă de înverzire a teritoriului capitalei.

Ion Ceban a anunțat într-o postare pe pagina sa de Facebook că în scuarul „Mihai Eminescu” au fost plantați nouă brazi argintii şi 30 de brăduţi pitici. Iar în următoarele zile şi în vazele special create pentru această zonă verde, vor fi plantate alte specii de copaci cum este sorbul sau enupărul. Vor fi amenajate şi vazele cu flori în preajma băncilor. Săptămâna viitoare, în scuar vor fi aduse şi coşurile pentru gunoi.

„În locul copacilor anterior tăiați pe strada Aleksandr Puşkin am sădit șapte arţari. În total pe străzile Puşkin și Bănulescu-Bodoni vor fi sădiţi 235 de arbori cu balot. În diferite zone ale orașului au fost astăzi plantaţi circa 8 000 de copaci”, menționează Ion Ceban.

Campania de plantare a arborilor în capitală va continua şi săptămânile următoare. Până acum, au fost sădiţi în municipiul Chişinău circa 50 000 de copaci din 100 000 care s-a propus a fi plantați în capitală anul acesta.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente