(podcast) Manager moldovean stabilit în Ţările de Jos: „Managerii din Moldova au o problemă. Ei nu pot gândi sistemic”

112

Într-o perioadă când tot mai multe afaceri se închid, fiind afectate de pandemie, iar mulți încearcă să supraviețuiască pe ultimele resurse, managerii, care pot pune lucrurile pe picioare într-o companie, sunt la mare căutare.

Ivan Zarea, care este Engineering Manager/Head of Development la Young Capital (companie neerlandeză), spune că Moldova are nevoie de o nouă generație de manageri care vor mișca lucrurile din loc.

„La noi managerii au o problemă cu gândirea sistemică. Noi nu putem să gândim sistemic. Am văzut asta rar, poate doar la manageri de top. Gândim mai mult în probleme-soluții. Iată este problema asta, aplicăm soluția asta, pe când contextul în care a apărut problema nu-l studiem. Asta văd și acolo [în Țările de Jos]”, declară Ivan în noua ediție a podcast-ului „Mai Departe” cu Artur Gurău.

Întrebat despre cum putem educa o nouă generație de manageri de succes, Ivan are o soluție practică. „Cred că putem crea niște cluburi pentru elevi cu mentori din diferite domenii. Asta se poate de făcut pe Zoom, se poate de făcut cu voluntariat pentru mentori. Da, va fi mai greu de gestionat așa ceva, va fi greu de asigurat o continuitate, dar dacă 10 copii vor avea o cale spre un viitor mai bun, de a descoperi lumea tech, asta deja e un succes”, a spus Ivan în cadrul podcast-ului.

Cea mai recentă ediție a podcast-ului „Mai Departe” cu Artur Gurău și Ivan Zarea poate fi ascultată mai jos.

Rezumatul ediției poate fi ascultat în continuare.

https://www.youtube.com/watch?v=Z0hzdQIwUEE&feature=emb_title

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente