/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Macron acuză Rusia și Turcia că promovează o campanie anti-franceză în Africa

missing
21 noiembrie 2020, ora 12:26

Emmanuel Macron a acuzat, într-un interviu publicat vineri de Jeune Afrique, „strategia” Rusiei și a Turciei de a alimenta un sentiment antifrancez în Africa jucând cartea „resentimentelor post-coloniale”, scrie AFP și hotnews.ro.

“Există o strategie care se aplică, uneori condusă de lideri africani, dar în special de puterile străine, precum Rusia sau Turcia, care joacă pe resentimentul post-colonial”, a afirmat șeful de stat. “Nu trebuie să fim naivi: mulți dintre cei care dau voce, care fac videoclipuri, care sunt prezenți în presa francofonă sunt pe lista de plată a Rusiei sau a Turciei”, a continuat președintele francez.

Emmanuel Macron a insistat asupra “relației echitabile” și pe “veritabilul parteneriat” pe care Franța încearcă să-l promoveze de la sosirea sa la putere, în 2017. Acesta a citat restituirea mai multor opere de patrimoniu africane către țări precum Senegal, Benin.

“Cred că între Franța și Africa trebuie să fie o poveste de dragoste”, a pledat Macron, adăugând că “nu trebuie să fim prizonierii trecutului nostru”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram