image
Sursa foto: Jurnal.md

Dodon vrea coaliție cu partidul Maiei Sandu în Parlament: „Varianta ideală”; Reacția unui deputat PAS

Igor Dodon susține că varianta ideală în Parlament ar fi coaliția dintre PSRM și PAS, deoarece sunt „două forțe cu legitimitate sporită”. De cealaltă parte, deputatul PAS Lilian Carp menționează că unica discuție care o poate avea PAS cu PSRM este data alegerilor anticipate.

Dodon spune că nu vede până la sfârșitul acestui an nicio coaliție în Parlament, iar de anul viitor varianta ideală ar fi una dintre PAS și PSRM, crede președintele în exercițiu.

Nu văd nicio formă de coaliție în Parlament până la sfârșitul acestui an. După Anul Nou, PSRM va examina oportunitatea creării sau nu a coalițiilor pe termen scurt și mediu. Vom vedea dacă putem crea astfel de coaliții și dacă e în interesul nostru să le creăm. Varianta ideală ar fi o coaliție largă între stânga și dreapta politică. Igor Dodon cu PSRM și Maia Sandu cu PAS sunt două forțe cu legitimitate sporită”, a menționat Igor Dodon.

Carp: „Dodon deja se află într-o alianță cu Șor”

Deputatul PAS Lilian Carp a declarat pentru Jurnal.md că unica discuție pe care o poate avea PAS cu PSRM este despre data alegerilor anticipate.

El poate reveni în Parlament doar prin două scenarii, fie își dă demisia un deputat socialist care a candidat pe circumscripție și el candidează, fie în urma alegerilor anticipate. PAS optează pentru alegeri anticipate și unica discuție care o poate avea cu PSRM este data alegerilor anticipate. Dar la felul cum se votează în Parlament, Dodon deja se află într-o alianță cu Șor”, a punctat deputatul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: