image
Sursa foto: GettyImages

Minciuna unui angajat dintr-o pizzerie a băgat sudul Australiei în carantină

Provincia Australia de Sud a decis să intre într-un lockdown la nivel de stat din cauza unei minciuni spuse de un bărbat cu Covid-19.

Într-un anunț făcut vineri, premierul statului Australia de Sud, Steven Marshall, a declarat că blocarea strictă de șase zile va fi ridicată mai devreme decât se aștepta, deoarece virusul nu era atât de contagios pe cât se credea inițial.

Carantina a început miercuri după ce statul a detectat 36 de infecții. Acest lucru ar fi fost evitat, dacă angajatul unei pizzerii ar fi spus adevărul.

Cum au început infecțiile în sudul Australiei

Un agent de pază la un hotel unde erau cazate persoanele plasate în carantină, care lucra și cu jumătate de normă la o pizzerie, în capitala statului Adelaide, a fost infectat de un călător întors din Marea Britanie.

Un alt bărbat, care lucra la aceeași pizzerie ar fi luat virusul, însă le-a declarat autorităților care stabileau contacții că a intrat în pizzerie doar cât să cumpere o pizza.

Astfel, autoritățile au pornit de la premisa că bărbatul a contractat virusul de la o expunere foarte scurtă în timp ce cumpăra pizza, făcându-i să creadă că a fost infectat cu o tulpină extrem de contagioasă a virusului.

Ulterior s-a descoperit că acesta muncea în mai multe schimburi acolo.

„Dacă această persoană ar fi fost sinceră față de echipele de urmărire a contactelor, nu am fi intrat într-un blocaj de șase zile”, a declarat Marshall vineri la o conferință de presă.

Acum, epidemiologii trebuie acum să găsească și să izoleze un grup cu totul nou de oameni care au avut contact cu bărbatul.

Bărbatul nu poate fi sancționat deoarece nu există „nici o pedeapsă asociată cu minciuna”, a declarat comisarul de poliție din Australia de Sud, Grant Stevens.

Oficialii statului au declarat că vor renunța la carantină de sâmbătă, cu trei zile mai devreme decât era planificat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: