Cum comentează Igor Dodon zvonurile precum că ar putea deveni prim-ministru până la sfârșitul anului

Președintele în funcție, Igor Dodon, a calificat drept aberații zvonurile precum că ar ținti spre funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, după ce a pierdut alegerile prezidențiale și că ar lua locul lui Ion Chicu până la sfârșitul acestui an.

„Am văzut că unii analiști, showmani politci au început să lanseze speculații că Igor Dodon repede va face nu știu ce, pleacă în demisie, Greceanîi îl numește și va deveni prim-ministru până la sfârșitul acestui an. Mari aberații, aceasta ar fi cea mai mare greșeală din partea mea”, a declarat Igor Dodon.

„Mandatul președintelui Igor Dodon este până pe data de 23 decembrie sau până la depunerea jurământului de către următorul președinte. De aceea, până atunci eu nu îmi voi da demisia și nici nu am de gând să merg la astfel de combinații”, a mai precizat acesta.

Dodon a anunțat și ce planifică să facă după încheierea mandatului de șef al statului: „După depunerea jurământului de către noul președinte ales, îmi restabilesc calitatea de membru al PSRM și revin, sper cu susținerea colegilor, la Congres, în fruntea Partidului Socialiștilor, pe care l-am creat și l-am ridicat din 2011, de la zero”.


Pub