(video) Rapoartele privind veniturile și cheltuielile concurenților electorali și validarea rezultatelor turului II al prezidențialelor, prezentate de CEC

Comisia Electorală Centrală s-a întrunit, astăzi, în ședință, pentru a prezenta și aproba rapoartele privind veniturile și cheltuielile concurenților electorali și validarea rezultatelor turului II al alegerilor prezidențiale. Membrii CEC au arpobat și rapoartele concurenților electorali privind finanțarea campaniei electorale a alegerilor locale noi din 1 noiembrie 2020 și a turului doi din 15 noiembrie 2020.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, CEC a validat rezultatele turului II al scrutinului prezidențial, care s-a desfășurat pe 15 noiembrie. Potrivit datelor finale, Maia Sandu a fost aleasă președintă a Republicii Moldova pentru următorii 4 ani cu 943.006 voturi. Igor Dodon a fost votat de către 690.615 alegători.

De asemenea, potrivit raportului CEC, atât Maia Sandu, cât și Igor Dodon au avut în campania electorală donatori persoane fizice din țară care nu au raportat niciun venit la FISC în ultimii 3 ani, așa cum prevede legislația.

Urmăriți ședința Comisiei Electorale Centrale integral, pe UNIMEDIA:

Ordinea de zi a ședinței ordinare a CEC:

  1. Cu privire la rapoartele privind veniturile și cheltuielile concurenților electorali pentru întreaga campanie electorală pentru alegerile Președintelui Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020 și a turului II de scrutin din 15 noiembrie 2020.

Raportor: Andrei Volentir

  1. Cu privire la rapoartele concurenților electorali privind finanțarea campaniei electorale a alegerilor locale noi din 1 noiembrie 2020 și turul doi din 15 noiembrie 2020.

Raportor: Andrei Volentir

  1. Cu privire la totalizarea rezultatelor turului doi al alegerilor Președintelui Republicii Moldova din 15 noiembrie 2020.

Raportor: Dorin Cimil.


Pub