Ultimă oră! Comisia Națională a Pieței Financiare preia administrarea „Moldasig”

Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) anunță că începând cu 20 noiembrie 2020, preia administrarea „Moldasig” SA. CNPF spune că „autosesizându-se de neregulile și practicile contrare cerințelor de guvernanță corporativă în cadrul companiei ”MOLDASIG” SA care, începând cu 9 noiembrie, este gestionată, potrivit Încheierii judecătorești din 6 noiembrie, de două entități de audit, a revenit asupra subiectului, adoptând astăzi, 20 noiembrie curent, o Hotărâre în acest sens”, se arată într-un comunicat emis de administrația CNPF.

Foto: jurnal.md

Astfel, constatând că persoanele delegate de „CONFIDENTIAL-AUDIT” SRL și „ALTIMEEA” SRL nu întrunesc rigorile stabilite de autoritatea de supraveghere, mai mult, acestea ignoră Ordonanța CNPF nr. 53/6 - O din 10.11.2020, regulatorul (CNPF), întru prevenirea deteriorării siguranței financiare și dezintegrării activelor, precum și neadmiterii neplăților către asigurații ”MOLDASIG” SA, a decis ”Instituirea administrării speciale provizorie a ”MOLDASIG” SA, până la executarea pct. 1 din Ordonanța CNPF nr. 53/6 - O din 10.11.2020, cu numirea unui administrator special...”.

Acționarii companiei de asigurări „Moldasig” au anunțat ieri că în urma verificărilor de audit, au fost constatate sustrageri considerabile ale proprietăților Companiei în valoare de peste 248 milioane de lei. „Sub pretextul luptei pentru transparența acționarilor, cu participarea deplină a conducerii Comisiei Naționale pentru Piața Financiară, organizația lui Plahotniuc a preluat puterea în compania de asigurări și a sustras sute de milioane de lei”, se arată într-o reacție a acționarilor Moldasig.

Consiliul de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) a luat noi măsuri în dosarul companiei de asigurări Moldasig. Potrivit unui comunicat al CNPF, autoritatea de supraveghere nebancară s-a autosesizat și a luat notă de circumstanțele exercițiului de aplicare de către companiile Confidențial-Audit SRL și Altimeea SRL a administrării provizorii a Moldasig, scrie mold-street.md.


Pub