Încă 100 de concentratoare de oxigen, necesare pentru tratamentul pacienților cu Covid-19, vor ajunge în spitalele din țară

Încă 100 de concentratoare de oxigen, destinate pentru tratarea pacienților aflați în stare medie și gravă, vor ajunge în spitalele din țară. Achiziția a fost făcută din sursele Fondului Global, prin intermediul Unității de Coordonare, Implementare și Monitorizare a Proiectelor în Domeniul Sănătății (UCIMP).

Foto: MSMPS

„Concentratoarele de oxigen sunt de o importanță majoră în tratamentul bolnavilor cu afecțiuni pulmonare și indispensabile în tratamentul pacienților diagnosticați cu Covid-19, care necesită un suport de oxigen imediat pentru a putea susține funcțiile vitale ale organismului. Vom continua acțiunile de consolidare a sistemului spitalicesc pentru a face față numărului de pacienți internați”, a subliniat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

„UCIMP în calitate de recipient al Fondului Global susține MSMPS în combaterea și gestionarea Covid-19 în Republica Moldova. Este extrem de important ca sistemul de asistență spitalicească să fie dotat cu echipamente necesare pentru acordarea asistenței medicale pacienților”, a subliniat directorul UCIMP, Nicolae Jelamschi.

Dispozitivele medicale au fost livrate la depozitul farmaceutic S.A. Sanfar-Prim pentru a fi distribuite către instituțiile medico-sanitare publice din țară, conform Dispoziției MSMPS.


Pub