Kaufland Moldova a obținut certificarea privind implementarea măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19

Kaufland Moldova este prima rețea de magazine din țară, care obține o certificare internațională ce confirmă, că toate măsurile de siguranță aplicate împotriva răspândirii COVID-19 sunt implementate corect, complet și sunt conforme cu standardele sanitare internaționale ale Organizației Mondiale a Sănătății și ale instituțiilor locale.

Foto: Kaufland

În acest fel, în urma evaluării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19 în cele trei locații din Republica Moldova, certificatul DEKRA atestă, că magazinele Kaufland Moldova sunt oficial „locații de încredere” (Trusted Facility Standard).

Standardul DEKRA confirmă implementarea tuturor măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19 pe întreg spațiul de desfășurare al activității Kaufland, inclusiv în etapele de recepție a mărfii, controlul furnizorilor și la intrarea în unitate, în serviciile de igienă, sanitație și întreținere, precum și de instruire a personalului și de informare a clienților.

Standardul de siguranță DEKRA, dezvoltat în Germania, are un număr mare de criterii de evaluare a siguranței spațiilor și se acordă numai în urma unor controale riguroase în teren, ceea ce face ca întregul proces de evaluare să fie complet și corect. Auditurile noastre sunt efectuate prin liste de verificare, bazate pe principalele recomandări și protocoale internaționale ale Organizației Mondiale a Sănătății și locale ale agențiilor și autorităților guvernamentale”, a menționat Ionuț Muntean, Director Executiv DEKRA România.

Standardul internațional de siguranță DEKRA, pentru măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19, a fost realizat fizic, în urma deplasării pe teren a unei echipe de auditori pentru controlul fiecărui magazin. O serie de 134 de criterii au fost verificate de inspectori pentru acordarea standardului.

De la declanșara pandemiei și până în prezent, Kaufland Moldova a investit circa 5.000.000 MDL în implementarea măsurilor de protecție și prevenire în spațiile sale (magazine, sediu), cu cea mai mare responsabilitate.

Certificarea DEKRA vine să susțină și să reconfirme toate eforturile depuse de Kaufland Moldova pentru oferirea unor spații sigure de cumpărături pentru clienți și garantarea protecției la locul de muncă pentru angajați, cu respectarea strictă a tuturor reglementărilor legale în vigoare”, a menționat Cristina Aramă, PR manager Kaufland Moldova.

Compania germană de auditare DEKRA este una dintre cele mai importante din lume, care activează în domeniul siguranței de peste 90 de ani, în peste 60 de țări. Înființată în 1925 în Germania, ca Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein e.V., organizația oferă servicii de expertiză calificate și independente în domeniul siguranței.

Precizăm, că în contextul situației epidemiologice, legate de COVID – 19 și evoluției acesteia, Kaufland Moldova a implementat o serie de măsuri de protecție și siguranță pentru clienți și angajații săi precum: instalarea geamurilor de protecție la casele de marcat, dotarea spațiilor cu dispensere automate fără atingere cu gel dezinfectant, dezinfectarea frecventă a suprafețelor, termoscanare automată, etc.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în 8 țări și 132.000 de angajați.


// console.log('no ads situation')