Lucrările de demontare a materialelor avariate în urma incendiului de la Filarmonică au fost finalizate

La Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” lucrările de demontare a materialelor avariate în urma incendiului au fost finalizate. Pe parcursul mai multor zile muncitorii au evacuat deșeurile, dar și materialele constructive cu risc de prăbușire.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit datelor IGSU, din interiorul edificiului au fost evacuate peste 68 tone de metal, care urmează să fie comercializate, iar sursele financiare vor reveni beneficiarului.

Muncitorii au lucrat concomitent pe două sectoare, reușind să elibereze de deșeuri sala mare și sala mică a Filarmonicii. Acțiunile de demontare au avut loc pe o suprafața de peste 700 metri pătrați.

La fața locului pentru executarea acțiunilor au fost antrenate 10 persoane cu 7 unități de tehnică grea. Pentru gestionarea situației la Filarmonică a activat Statul Major al IGSU, care pe parcursul demontării și înlăturării deșeurilor a monitorizat situația.

Minsiterul Educație, Culturii și Cercetării urmează să identifice experți în domeniu pentru expertizarea tehnică a edificiului.

La Filarmonica Națională lucrările de demontare au fost finalizate / Sursa:dse.md

Amintimn că lucrările de demontare a materialelor constructive deteriorate în urma incendiului produs, au început pe 9 noiembrie 2020.


Pub