Medalie de aur și bronz pentru Moldova! Victor Sterpu și Denis Vieru, premianți la Campionatul European de Judo

Judocanul moldovean Victor Sterpu (73 kg) și Denis Vieru (66 kg) au cucerit medaliile de aur și, respectiv bronz la Campionatul European de Judo pentru Republica Moldova.

Foto: mecc.gov.md

Victor Sterpu a luptat în finala competiției, la categoria de greutate 73 kg, repurtând victorie în fața georgianului Lasha Shavdatuashvili și devenind astfel campion european la judo.

Denis Vieru a luptat la categoria de greutate 66 kg. Sportivul moldovean a obținut medalia de bronz în fața georgianului Vazha Margvelashvili.

Campionatul European de Judo se desfășoară în perioada 18-21 noiembrie în or. Praga, Republica Cehă. În cadrul competiției concurează 345 de sportivi de performanță din 40 de țări.

Republica Moldova este reprezentată la competiția internațională de sportivii Lotului Național de Judo: Vadim Bunescu, Denis Vieru, Cristina Blanaru, Petru Pelivan, Victor Sterpu, Dorin Goțonoagă, Nicon Zaborosciuc.

Participarea Lotului Național de Judo la Campionatul European de Judo este asigurată de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Medalie de aur și bronz la Campionatul European de Judo pentru Republica Moldova / Sursa:mecc.gov.md


Pub