Principală  —  Ştiri  —  Social   —   OMS: În Europa o persoană…

OMS: În Europa o persoană moare de COVID la fiecare 17 secunde

Directorul regional al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Dr. Hans Kluge, a declarat joi, 19 niembrie, că cele 53 de ţări care alcătuiesc regiunea europeană a OMS au înregistrat peste 15,7 milioane de cazuri de COVID-19 – inclusiv 4 milioane doar în această lună – şi aproape 355.000 de decese, informează Digi 24.

Potrivit sursei citate, Kluge susține că peste 80 % dintre țări au raportat rate de incidență la 14 zile mai mari de 100 de cazuri la 100.000 de oameni, iar o treime dintre țări, rate foarte mari de peste 700 la 100.000 de oameni.

„În Europa, o persoană moare la fiecare 17 secunde”, a declarat Kluge.

Secțiile de terapie intensivă din țările europene sunt copleșite de pandemia de COVID

Totodată, Dr. Hans Kluge, menționează că secțiile de terapie intensivă din Franța funcționează la o capacitate de 95 % de mai mult de 10 zile, iar cele din Eleveția sunt la capacitate maximă.

Directorul OMS a spus că măsurile mai stricte introduse de guverne încep să aibă rezultate, noile cazuri săptămânale scăzând de la peste 2 milioane săptămâna precedentă la aproximativ 1,8 milioane săptămâna trecută. „Este un semnal mic, dar totuşi este un semnal”, a spus Kluge.

Optimism după anunțul privind vaccinurile împotriva coronavirusului

Dr. Hans Kluge crede că o carantină strictă ar trebui să fie o ultimă soluţie din cauza „daunelor colaterale semnificative”, inclusiv problemele de sănătate mintală, abuzul de substanţe şi violenţa în familie. Acesta a mai menționat că dacă 95 % din populație va utiliza măștile medicale, nu va mai fi necesară vreo carantină.

Joi, 19 noiembrie, în R. Moldova au fost confirmate 1442 de cazuri noi de infectare cu COVID-19.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 93 961 cazuri.