19:15:13 18.04.2024
Stiri

Noi DETALII despre presiunile fără PRECEDENT făcute de bașcanul Găgăuziei, care vrea acum o atenție „deosebită” din partea Maiei Sandu. „Oamenii au fost amenințați cu pierderea serviciului. Se temeau să fie observatori...”

Actualitate 20.11.2020 08:04 Vizualizări4595 Autor: Ziarul National
Noi DETALII despre presiunile fără PRECEDENT făcute de bașcanul Găgăuziei, care vrea acum o atenție „deosebită” din partea Maiei Sandu. „Oamenii au fost amenințați cu pierderea serviciului. Se temeau să fie observatori...” Facebook


Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, ar fi recurs la amenințări și intimidări, pentru ca populația din autonomie să nu voteze în niciun caz pentru Maia Sandu. Altfel, unii simpatizanți ai Maiei Sandu au fost nevoiți să nu se implice nici în calitate de observatori la alegeri, deoarece au fost amenințați direct că-și vor pierde serviciul, a declarat liderul fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Parlament, Igor Grosu.

„Maia Sandu, așa cum a declarat, va fi un președinte care nu va diviza, ca actualul președinte, care a recunoscut, la un moment, că n-a putut să devină președintele tuturor. Asta e. S-a terminat. Și rezultatul votului din 15 noiembrie, parțial, deja indică această direcție, pentru că pentru dna Sandu au votat și vorbitori de limbă rusă, au votat și cei din Transnistria. Mai puțin din Găgăuzia. Și acolo, atenție, ceea ce a făcut conducerea Găgăuziei în această campanie a fost fără precedent.

Citește și: După ce i-a făcut CAMPANIE „independentului” Dodon, guvernatoarea Irina Vlah cere conducătorilor statului, inclusiv președintelui ales Maia Sandu, să acorde o atenție „DEOSEBITĂ” Găgăuziei

Adică, oamenii au fost atât de mult intimidați și amenințați cu pierderea serviciului... De exemplu, observatorii noștri, pe care, inițial, ne-am gândit să-i recrutăm din rândul simpatizanților noștri din Găgăuzia... După primul tur le-au spus foarte clar: nu fiți tare activi că o să vă pierdeți jobul. Și în turul doi noi am fost nevoiți să ducem observatori din Chișinău și din alte raioane acolo. Eu sper că o să ne audă conducerea, care se simte cu musca pe căciulă – astea nu-s metode europene cu care se erijează”, a declarat Grosu într-un interviu pentru Europa Liberă.

itește și: VIDEO // SCANDAL în Găgăuzia: Găgăuzii sunt îndemnați să se lepede de Dodon. „Au fost FRAUDE fără precedent, au fost aruncate TEANCURI de buletine în urne... Găgăuzii sunt sunt speriați cu românii, cu nu știu ce... Mă sună oamenii din Chișinău și mă întreabă ce este cu noi? Comuniștii v-au amăgit, socialiștii v-au amăgit, iar acum iarăși votați pentru Dodon. Voi vreți, în general, să trăiți bine în această țară sau nu?”

Citește și: Nicolae Negru // Recordul găgăuz. Nu observați, stimați găgăuzi, bulgari, și ceilalți simpatizanți ai lui Dodon cu ce sume operează el în campania electorală? Unde e logica voastră? Nu o votați pe Maia Sandu, fiindcă e om onest și va menține relații nu numai cu UE și SUA, cu România și Ucraina, care ne ajută financiar și contribuie la consolidarea Republicii Moldova

De menționat că, după cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, Irina Vlah nu a felicitat-o pe Maia Sandu cu ocazia victoriei în fața lui Igor Dodon. În schimb, bașcanul Găgăuziei a cerut tuturor liderilor politici din R. Moldova să acorde o „atenție deosebită” regiunii. Irina Vlah s-a implicat deschis în campania electorală a candidatului „independent” Igor Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md