22:44:53 28.03.2024
Stiri

Dodon PROPUNE organizarea alegerilor anticipate. Ce spune despre preluarea funcției de PREMIER și despre o nouă COALIȚIE de guvernare

Actualitate 20.11.2020 10:25 Vizualizări3640 Autor: Ziarul National
Dodon PROPUNE organizarea alegerilor anticipate. Ce spune despre preluarea funcției de PREMIER și despre o nouă COALIȚIE de guvernare Captură


Președintele în exercițiu, Igor Dodon, optează pentru alegeri parlamentare anticipate și spune că acestea pot fi provocate doar dacă PSRM va vrea acest lucru. Astfel, Dodon propune că anticipatele să aibă loc în luna octombrie – noiembrie 2021, iar până atunci să activeze guvernul minoritar în frunte cu Ion Chicu.

Potrivit lui Dodon, circa 40 de parlamentari nu și-ar dori anticipate. „Dacă mai punem PSRM, atunci e vorba de peste 70 de parlamentari care nu vor anticipate. Deci, luarea unei decizii în acest sens depinde de PSRM. Noi decidem cum și când vor avea loc alegerile anticipate. Noi, PSRM, vom fi cei care vom decide când va fi dizolvat Parlamentul. Guvernul Chicu nu va pleca în demisie. Noi nu examinăm posibilitatea demiterii guvernului sub presiune, în condiții de iarnă și de pandemie. Eu propun ca alegerile parlamentare anticipate să aibă loc în luna octombrie - noiembrie 2021. Până atunci rămâne acest guvern minoritar. Va fi greu, dar eu cred că se vor găsi soluții și se va merge mai departe”, a precizat Dodon.

În același context, Dodon infirmă scenariul potrivit căruia dânsul ar urma să preia funcția de premier până la învestirea Maiei Sandu în funcția de șef al statului.

„Se spune că urmează să-mi dau demisia și doamna Greceanîi să mă propună în funcția de premier. Aberații. Ar fi cea mai mare greșeală a mea. Eu voi rămâne în funcție până va fi învestit noul președinte. Ulterior, îmi voi restabili calitatea de membru al PSRM, partid pe care l-am creat de la zero. PSRM are nevoie de o resetate, iar de această resetare mă voi ocupa în 2021”, a anunțat Igor Dodon.

Igor Dodon a subliniat că la ora actuala nu există o coaliție între PSRM și Platforma „Pentru Moldova”. „Avem un guvern minoritar susținut de 37 de deputați PSRM și trei independenți. Eu nu voi accepta transfugi în fracțiunea PSRM. Fracțiunea poate să crească doar natural, în urma alegerilor. Deci, mai avem nevoie de susținerea a cel puțin 11 deputați. Până la finele anului, nu va fi niciun fel de coaliție. După Anul Nou, atunci când voi reveni în fruntea partidului, vom examina oportunitatea creării unei coaliții. Vom vedea dacă această coaliție va fi în interesul nostru”, a conchis Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md