11:12:30 19.04.2024
Stiri

Avocații lui Șor reclamă noi încălcări și insistă că acesta nu poate avea parte de un proces echitabil la Curtea de Apel Cahul: „Toate ilegalitățile comise la examinarea dosarului vor fi raportate la Procuratura Generală și la CtEDO”

Actualitate 20.11.2020 16:10 Vizualizări1494 Autor: Ziarul National
Avocații lui Șor reclamă noi încălcări și insistă că acesta nu poate avea parte de un proces echitabil la Curtea de Apel Cahul: „Toate ilegalitățile comise la examinarea dosarului vor fi raportate la Procuratura Generală și la CtEDO”


Avocații lui lui Ilan Șor susțin că clientul lor nu va avea parte de o sentință legală emisă de Curtea de Apel Cahul. Declarația a fost făcută astăzi de Aureliu Colenco, după o nouă ședință de judecată în dosarul în care este vizat Ilan Șor.

Potrivit avocatului, ședința de a fost marcată de un șir de „abuzuri și abateri de la normele imperative ale legislative”. Acesta a mai adăugat că toate solicitările apărării au fost ignorate de judecători, inclusiv recuzarea judecătorilor. „Recuzarea depusă a fost determinată de faptul că judecătorii Curții de Apel Cahul au examinat dosarul în lipsa acestuia. Au judecat persoana vizată în baza unor fotocopii, fără a avea în față dosarul. Dosarul și probele se află la examinare în continuare la Curtea Supremă de Justiție”, a spus Colenco.

Aceeași susră a subliniat că are impresia că cineva își dorește accelerarea examinării dosarului, doar că ar face acest lucru într-o manieră „inadecvată și nelegitimă”. „Bănuiesc că persistă o influență fie externă, fie internă, asupra judecătorilor ori este o comandă politică. Acest dosar are iz politic și este o comandă a unor persoane din mediul afacerilor, care doresc să-l elimine pe clientul nostru atât din afaceri, cât și din politică”, a crede Colenco.

Apărarea lui Ilan Șor afirmă că toate ilegalitățile comise la examinarea dosarului vor fi raportate la Procuratura Generală și la CtEDO.

„Condamnarea persoanei în baza fotocopiilor contravine unui proces legal și echitabil. Decizia de azi, spune Colenco, nu are temeinicia legală deoarece sistemul PIGD este pentru uz intern și nu are suport legal pentru a fi folosit pentru administrarea probelor, iar programul pilot se referă doar la cauzele civile, nu și la cele penale”.

Avocatul lui Ilan Șor a mai declarat că judecătorii manifestă un interes corporativ pe acest dosar și că acest fenomen nu este caracteristic numai unui complet a magistraților de la Cahul, scrie tvc.md.

Următoare ședință pe „Dosarul Șor” va avea loc la 4 decembrie. Șor pledează nevinovat în dosarul pe care îl examinează Curtea de Apel Cahul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md