Președintele Franței, Emmanuel Macron, a felicitat-o pe Maia Sandu cu victoria acesteia în alegerile prezidențiale

sergs

Ambasadorul Franței în Republica Moldova i-a prezentat astăzi Maiei Sandu, președinta aleasă a Republicii Moldova, scrisoarea de felicitare adresată acesteia de către președintele francez, Emmanuel Macron. În felicitarea sa președintele Franței a spus că rezultatul acestor alegeri favorizează democrația în Republica Moldova și Europa.

Ambasadorul Franței în Republica Moldova i-a prezentat astăzi Maiei Sandu, președinta aleasă a Republicii Moldova, scrisoarea de felicitare adresată acesteia de către președintele francez, Emmanuel Macron.

În scrisoarea de felicitare Macron a dat asigurări că Franța va rămâne atentă la implementarea reformelor la care Moldova s-a angajat în cadrul acordului de asociere cu UE, în special cele referitoare la justiție și la statul de drept. „Este indispensabil ca Moldova să intensifice lupta împotriva corupției și să finalizeze procedurile judiciare referitoare la frauda bancară masivă din trecut.”

Președintele Republicii Franceze și-a exprimat dorința ca relațiile moldo-franceze să se aprofundeze prin dialog politic regulat și prin intensificarea relațiilor economice, culturale și lingvistice.


Amintim că, pe 15 noiembrie, în Republica Moldova s-a desfășurat turul II al alegerilor prezidențiale. Pentru fotoliul de președinte au luptat Maia Sandu (PAS) și Igor Dodon (independent, susținut de PSRM). Conform rezultatelor preliminare, câștigătoare este Maia Sandu. Aceasta urmează să dețină mandatul de președintă a Republicii Moldova pentru o perioadă de patru ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente