fbpx

doc | Important! Autoritățile au actualizat alertele de călătorie pentru țările lumii. Unde poți merge fără restricții

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează despre actualizarea alertelor de călătorie în statele lumii. Astfel, la ora actuală majoritatea țărilor au impus restricții în ceea ce privește intrarea cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul lor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Noile informații arată că intrarea în Turcia rămâne a fi liberă pentru cetățenii Republicii Moldova, însă la intrare în această țară toate persoanele vor fi supuse controlului medical.

În cazul României și al Ucrainei se aplică în continuare anumite condiții pentru intrarea pe teritoriul lor a cetățenilor din Republica Moldova.

20.11.2020_alerte_de_calatorie_covid19 by ZUGO on Scribd

Pentru acuratețea informațiilor prezentate, MAEIE menționează că tabelul de raportare pentru fiecare țara a fost uniformizat pentru a descrie următoarele aspecte:

Datele din tabel pot fi modificate, dacă autoritățile statelor străine vizate vor adopta alte decizii. Aceste informații sunt publicate în regim operativ de către misiunile diplomatice și oficiile consulare ale Republicii Moldova peste hotare (lista poate fi accesată pe pagina web a ministerului: https://bit.ly/39rMG0L). Informațiile curente se bazează pe cele mai recente date disponibile și sunt colectate din surse naționale autorizate și publice și sunt publicate la secțiunea „Alerte de călătorie COVID-19”.

Totodată, pentru siguranța cetățenilor Republicii Moldova aflați peste hotare, suplimentar la coordonatele misiunilor diplomatice și oficiilor consulare, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene are activat un Centru de Apel, care poate fi contactat la numerele de telefon 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau din străinătate la: +373 22 788 722. Operatorii au program de luni până vineri între orele 08.00 – 17.00 (ora Republicii Moldova). În afara programului cu publicul, puteți expedia un mesaj: prin email la call.center@mfa.gov.md sau pe pagina de Facebook a Centrului de Apel.

Suplimentar la resursele MAEIE, instituția recomandă cetățenilor Republici Moldova care dispun de dubla cetățenie, a unui stat membru al UE, consultarea adițională și a datelor operative privind menținerea/ridicarea măsurilor restrictive la următoarea adresă

Articole asemănătoare

Back to top button