image
Sursa foto: Ravensbeard Wildlife Center/Facebook

O bufniță a fost salvată după ce a petrecut trei zile într-un brad uriaș tăiat și transportat 270 de kilometri la New York

O bufniță se recuperează la un adăpost de animale după ce a fost găsită în bradul de Crăciun adus pentru a fi instalat în fața Centrului Rockefeller din New York, informează BBC, citat de Digi24.

Bradul înalt de 23 de metri a fost adus în New York de la mare depărtare, iar bufnița s-a aflat în el în tot acest timp.

Pasărea a fost descoperită de muncitorii care se ocupau de transportul bradului uriaș din Oneonta (statul New York) către orașul New York, aflat la 270 de kilometri distanță.

„Este ca o poveste dintr-un film", a declarat Ellen Kalish, directorul centrului Ravensbeard Wildlife, care se ocupă de bufniță.

Pasărea clandestină, denumită Rockefeller, a ajuns la centrul de animale pentru îngrijiri, după ce nu a mâncat și nu a băut nimic pe durata călătoriei din Oneonta către New York, care a durat trei zile. „Este uimitor că nu a fost zdrobită", a spus Ellen Kalish. Bufnița pare să fie în stare bună și veterinarii spun că își va reveni complet.

În ciuda dimensiunilor mici, Rockefeller este un exemplar adult, însă această specie de bufnițe pitice nu depășește 20 de centimetri înălțime.

Odată ce se va însănătoși, bufnița Rockefeller va fi eliberată în sălbăticie. Chiar dacă nu va reuși să ajungă înapoi în Oneonta, bufnița își va găsi alt partener, pentru că există aproximativ 2 milioane de exemplare pe teritoriul SUA, potrivit lui Kalish.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: