Acesta e probabil cel mai accesibil Mercedes-Benz W124 de colecţie, într-o stare superbă

În zilele noastre, aproape toate variaţiile şi motorizările posibile ale legendarului Mercedes-Benz W124 ajung deja să coste foarte mult dacă sunt într-o stare foarte bună, cu parcurs mic şi cu istorie transparentă. Motorizările mai puţin puternice ajung deja la sume de ordinul zecilor de mii, iar cele de top, precum E500 se apropie de o sută de mii sau chiar ajung până la preţuri fabuloase de ordinul a 200 mii şi mai mult!

Foto: PiataAuto.md

În acest context, atunci când am dat cu ochii peste acest Mercedes-Benz W124, la prima vedere ne-am gândit că probabil nu e foarte special, dacă e vândut cu preţ atât de mic, informează PiataAuto.md. Dar apoi ne-am zis, ok, hai să atragem ceva mai multă atenţie la el, să vedem cât de bună e starea lui. Şi aici surprizele au început a curge lanţ.

E un Mercedes-Benz 230 E din 1992, ceea ce înseamnă că are sub capotă un motor cu 4 cilindri în linie, de 2.3 litri. E un motor simplu, cu 8 valve, aspirat natural şi durabil ca granitul. Puterea lui e de 132 CP, iar cuplul maxim ajungea la 198 Nm. El era cuplat la o cutie manuală cu 5 trepte, iar puterea era trimisă punţii spate.

Mercedes-Benz W124 / Sursa:PiataAuto.md

Exemplarul de care vorbim noi a fost în mâinile unui singur proprietar spaniol de la achiziţia sa, în 1992, până astăzi. Omul a adorat-o atât de mult, încât din prima zi i-a introdus în cartea de service fiecare deservire pe care a făcut-o şi toate deservirile le-a făcut doar la centre oficiale.

Fiind în Spania, n-a fost nevoie de un efort prea mare pentru a nu scoate maşina asta decât pe vreme însorită, iar această afirmaţie e certificată de starea în care e maşina pe partea sa inferioară! Până şi etichetele de hârtie, originale, de la fabrică, sunt prezente acolo, nemaivorbind de sistemul de eşapament, care e încă într-o stare acoperită cu stratul protector de la uzină!

Mercedes-Benz W124 / Sursa:PiataAuto.md

Suspensia, motorul, cutia de viteze — toate sunt într-o stare impecabilă, fără ca măcar să aibă stropi, depuneri de praf sau orice urme normale de uzură. Clima uscată e motivul acestei stări, impecabile, dar şi parcursul extrem de mic!

Mercedes-Benz W124 / Sursa:PiataAuto.md

Cât are parcurs acest exemplar fabulos, la ce preț e vândut, da și mai multe detalii și imagini — găsiți în articolul desfășurat de pe PiataAuto.md.


Pub