Finalizarea lucrărilor de renovare a scuarului de pe str. Kiev, sectorul Râșcani al capitalei

   1590

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a inspectat astăzi scuarul de pe str. Kiev, 1, care a fost redeschis publicului, după finalizarea lucrărilor de reabilitare.

Proiectul de renovare a inclus pavarea aleilor pietonale, reabilitarea spațiilor verzi și instalarea sistemului automatizat de irigare, înlocuirea mobilierului urban și instalarea iluminatului decorativ.

De asemenea, în zonă au fost amenajate rampe de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă, iar în centrul scuarului a fost reabilitat podețul și fântâna arteziană.

În context, edilul capitalei a precizat că în zona de agrement vor fi efectuate unele ajustări care se referă la amenajarea suplimentară a câteva bănci în zona havuzului și instalarea corpurilor de iluminatului în zona periferică a scuarului.

„Este un lucru firesc că acest scuar a fost readus la viață, obiectiv ce va redeveni o atracție pentru locuitorii sectorului Râșcani. Consider necesar securizarea zonei, pentru protejarea bunurilor, prin instalarea camerelor de monitorizare video, pe întreg perimetrul scuarului", a declarat Ion Ceban.

Lucrările de reabilitare a scuarului au început la 16 august, a.c., iar din bugetul municipal în acest sens au fost alocați cca 2,5 milioane de lei.