Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

19 Noi. 2020 / 09:49

Procurorii continuă să aplice sechestru pe bunurile beneficiarilor fraudei bancare

Procuratura Anticorupţie a reuşit să aplice sechestru pe mijloace financiare în sumă de 11.313.795 lei, deţinute de SRL „Argus-S” în BC Victoriabank SA, care urmau a fi transferate către conturile unei companii nerezidente din Turcia.

Astfel, în cadrul dosarului vizând frauda bancară, Procuratura Anticorupţie de comun cu Serviciul Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor au stabilit că, pe 9 noiembrie 2020, SRL ”Argus-S” a iniţiat două transferuri în sumă totală de 660.166,12 de dolari americani către compania nerezidentă OTIV Prime Services BV, pe un cont bancar deschis în Turcia.

Potrivit Procuraturii Generale, ultima dată, fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc a fost localizat în Republica Turcia.

„Având în vedere că societăţile comerciale nominalizate sunt încorporate în compania nerezidentă OTIV Prime Holding BV, al cărei beneficiar efectiv este Vladimir Plahotniuc, procurorii le-au blocat tranzacţiile, solicitând aplicarea sechestrului în scopul unei eventuale confiscări speciale pentru repararea prejudiciului cauzat prin infracţiune”, menţionează un comunicat emis de procuratură.

Pe 18 mai 2020, procuratura a emis ordonanţa de punere sub învinuire şi completarea acuzării în privinţa fostului lider PDM, incriminându-i comiterea infracţiunilor de creare şi conducere a unei organizaţii criminale, escrocherie şi spălare a banilor în proporţii deosebit de mari.

Urmărirea penală este în curs de desfăşurare, fiind întreprinse toate acţiunile pentru identificarea şi sechestrarea bunurilor infracţionale şi, respectiv, recuperarea prejudiciului cauzat prin infracţiune.

Comentarii