07:54:16 25.04.2024
Stiri

Plahotniuc ar fi încercat să dea un tun de MILIOANE chiar pe finalul campaniei prezidențiale din 2020. Procuratura a reușit în ultima clipă să aplice SECHESTRU pe mijloacele financiare, care urmau să fie transferate în Turcia

Actualitate 19.11.2020 09:38 Vizualizări3194 Autor: Ziarul National
Plahotniuc ar fi încercat să dea un tun de MILIOANE chiar pe finalul campaniei prezidențiale din 2020. Procuratura a reușit în ultima clipă să aplice SECHESTRU pe mijloacele financiare, care urmau să fie transferate în Turcia


Procuratura Anticorupție susține că a reușit să aplice sechestru pe 11 313 795 de lei, deținute de SRL „ARGUS-S” în BC Victoriabank SA, care urmau a fi transferate către conturile unei companii nerezidente din Turcia. Această firmă de pază ar fi aparținut fostului lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.

Reprezentanții Procuraturii Anticorupție și Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor au stabilit că, pe 9 noiembrie 2020, SRL „ARGUS-S” a inițiat două transferuri în sumă totală de 660 166 de dolari către compania nerezidentă „OTIV PRIME SERVICES” BV, pe un cont bancar deschis în Turcia.

Citește și: Media: Vlad Plahotniuc ar fi obținut cetățenia Turciei și NU mai poate fi extrădat în R. Moldova

Procurorii cred că anume Vlad Plahotniuc ar fi cel care a inițiat transferurile, în condițiile în care ultima oară a fost localizat anume în Republica Turcia.

Citește și: Vlad Plahotniuc a DISPĂRUT fără urmă

„Având în vedere că societățile comerciale nominalizate sunt încorporate în compania nerezidentă „OTIV PRIME HOLDING” BV, al cărei beneficiar efectiv este cetățeanul Vladimir Plahotniuc, procurorii le-au blocat tranzacțiile, solicitând aplicarea sechestrului în scopul unei eventuale confiscări speciale pentru repararea prejudiciului cauzat prin infracțiune”, menționează Procuratura Anticorupție.

Amintim că, pe 18 mai 2020, Procuratura a emis ordonanța de punere sub învinuire și completarea acuzării în privința fostului lider PD, cercetat penal în dosarul privind jaful bancar pentru crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie și spălarea banilor în proporții deosebit de mari.

Recent, Procuratura Generală informa opinia publică despre faptul că autoritățile din Turcia au comunicat oficial că Vlad Plahotniuc nu se mai află pe teritoriul lor.

„Printr-un răspuns oficial, expediat prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, partea turcă ne-a informat că cetățeanul Vladimir Plahotniuc a părăsit Republica Turcia la data de 4 octombrie 2020”, se arăta într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md